post

Eredivisie | Voorbeschouwing FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen

Na twee nederlagen in eigen huis bedraagt de achterstand van ADO Den Haag Vrouwen op de vierde plaats in de Eredivisie drie punten. Vrijdag 22 november is een nieuwe kans op punten in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Beide clubs stonden al 42 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. Dertien duels eindigden in een Haagse zege, tegenover 22 nederlagen. De overige zeven duels werden de punten gedeeld. Dankzij een doelpunt van Fenna Kalma won de regerend landskampioen 2,5 maand geleden in het Cars Jeans Stadion met 0-1.

FC Twente is vier duels op rij ongeslagen en staat met veertien punten uit acht wedstrijden op de derde plaats. Op 27 september won ADO Den Haag Vrouwen voor het laatst in de Eredivisie. Met negen punten is het elftal de huidige nummer vijf van Nederland.

“Ik heb heel veel zin om de strijd om de vierde plaats aan te gaan,” zegt Chasity Grant. “We hebben inderdaad twee nederlagen op rij geleden, maar dat betekent niet dat wij het opgeven. We gaan als team elke wedstrijd in om te winnen en dan maakt het niet uit tegen wie we spelen. Wij zullen als ADO Den Haag Vrouwen laten zien wat wij kunnen en de punten binnen halen die we kunnen halen.”

De 18-jarige aanvalster staat dit seizoen regelmatig in de basis en was al bij zes van de negen Haagse Eredivisietreffers direct betrokken. “Ik voel me goed,” beaamt ze. “Ik doe elke wedstrijd weer mijn best om te laten zien dat ik echt verbeterd ben ten opzichte van vorig seizoen. En ik moet mijn best blijven doen om uiteindelijk hogerop te komen! Er zijn altijd dingen die je kan en moet verbeteren, maar ik werk daar elke training en wedstrijd aan.”


Aanstaande vrijdag verwacht de buitenspeelster een team tegenover zich, dat gebrand zal zijn om hun beste spel te laten zien en de punten niet te verliezen. “Maar wij gaan daarheen om de punten mee te nemen naar Den Haag, om ons vervolgens weer te focussen op de volgende wedstrijd. Drie punten zijn voor ons nu heel belangrijk en ik heb er alle vertrouwen in dat we die gaan halen.”

De wedstrijd FC Twente – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 22 november gespeeld op Sportpark Het Diekman, gelegen aan de Weggelhorstweg 30 in Enschede. Aftrap is om 19:30 uur. Voor een zitplaats betaal je € 7,50. Staanplaatsen kosten € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor jeugd t/m 16 jaar.

Tekst: Ivo Schimmel
Bron: ADO Den HaagGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.