KNVB selecteert Sparta Nijkerk als ontwikkelclub meiden- en vrouwenvoetbal

De KNVB heeft Sparta Nijkerk uitgekozen voor een driejarig ontwikkelingsprogramma voor vrouwen- en meidenvoetbal. Sparta Nijkerk is daarmee een van de dertig koploper verenigingen in Nederland die deze professionele begeleiding van de KNVB krijgt. Het doel van deze samenwerking is het versterken van het vrouwen- en meidenvoetbal binnen onze vereniging, maar ook in heel Nederland.

Uitdagingen
Sparta Nijkerk heeft ruim 170 voetballende vrouwen en meiden en is daar trots op. Meiden- en vrouwenvoetbal is steeds meer normaal en geaccepteerd, maar er zijn ook nog uitdagingen en beperkingen. Dan hebben we het over de stroeve structurele ontwikkeling van het voetballandschap voor meiden en vrouwen en het gebrek aan continuïteit. Zo stromen er nog veel speelsters uit omdat het voor veel meiden en vrouwen lastig is een passende plek te vinden in het voetballandschap.
Dat komt omdat het meiden- en vrouwenvoetbal in dit landschap erg verspreid is. Er voetballen relatief weinig meiden en vrouwen in verhouding tot het aantal verenigingen, waardoor deze groep versnipperd is geraakt. Ook zien we dat er in het meiden- en vrouwenvoetbal (te) weinig goede, opgeleide (en vrouwelijke) trainers zijn.
Ook is het lastig een passende plek te vinden omdat er nog geen volledige gelijkheid is tussen meiden/jongens en vrouwen/mannen binnen amateurvoetbalverenigingen. Meiden en vrouwen voelen zich hierdoor niet altijd welkom en niet altijd als serieuze sporter behandeld. Tot slot ligt er de uitdaging om binnen het voetballandschap een logische lijn van breedte naar top te creëren.

Sparta Nijkerk wil hier graag aan werken en is dan ook erg blij met de langdurige samenwerking met de KNVB. Gedurende het driejarige programma werkt een team, bestaande uit Spartanen en professionals van de KNVB, aan alle facetten van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de club. Vanuit Sparta Nijkerk is een projectteam geformeerd, bestaande uit Alwin van de Water (bestuurslid TZ breedtesport), Mirsad Abdulovic (TZ vrouwen- en meidenvoetbal en tevens hoofdtrainer VR1), Christianne van Bloemendaal (assistent TZ en speelster VR1) en Hans Stam (Coördinator meiden- en vrouwenvoetbal). Op woensdag 12 september vindt het eerste gesprek met de KNVB plaats en wordt het ontwikkelingsprogramma in gang gezet.
Wil jij ook meedenken of een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Hans (damesvoetbal@vvspartanijkerk.nl). Want de sleutel voor succes is natuurlijk de betrokkenheid en het commitment van alle betrokkenen binnen onze vereniging!

Het uiteindelijke doel: Vrouwen en meiden die 100% welkom zijn!
Stappen zetten naar een nog sterker, verder geïntegreerde organisatie voor meiden- en vrouwenvoetbal. Zodat alle meiden en vrouwen een plek vinden die past bij hun ambitie, leeftijd, niveau en motivatie. Een voetballandschap waarin ruimte is voor topsport, breedtesport
en talentontwikkeling.

Wil je ook voetballen? Van harte welkom!
Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen met een van onze vrouwen- of meidenteams? Je bent van harte welkom! Stuur een e-mail naar damesvoetbal@vvspartanijkerk.nl, dan geven wij je de trainingstijden van jouw leeftijdsgenoten en kun je vrijblijvend een keer mee trainen.

Lid worden kan door het formulier op onze website in te vullen. Kijk voor meer informatie op https://www.vvspartanijkerk.nl/aanmelden-als-nieuw-lid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.