post

Ingezonden | Van der Vliet vertrekt van Nooit Gedacht naar Amerika

Voor een jonge Nederlandse voetbalspeelster is het vaak de ideale oplossing om in een Amerikaanse universiteit / hoge school te belanden met behulp van een studiebeurs. Hierdoor kan men haar lievelingssport blijven beoefenen terwijl je mooie toekomstperspectieven opbouwt.

Emely van der Vliet (Nooit Gedacht Geffen Hoofdklasse B) kan haast niet wachten tot ze over 5 maanden haar talenten in Amerika kan tentoonstellen. Ze heeft zopas getekend bij University of Tennessee at Martin.
Hoe beter het voetbalniveau, hoe meer van de kosten betaald zijn voor de
atleet. Voor vele meisjes betekent dit een volledige studiebeurs. Bij zulke beurs worden alle kosten vergoed: trainingen, conditietrainingen, sportkledij, verplaatsingen binnen Amerika met het team, studiekosten, boeken, huur kamer, eten, drinken, mobiel, enz. De enige te maken kosten zijn dan de tweejaarlijkse vluchten naar Amerika en terug. De jonge student-atleten komen immers nog vier maanden per jaar terug naar huis. Één maand tijdens de feestdagen en drie maanden tijdens de zomer.

Emely van der Vliet
Emely van der Vliet

Voor jonge Nederlandse speelsters zoals Fleur Cordier (Quinnipiac University), Jasmijn Dijsselhof (Bowling Green State University), Shania van Nuland (Niagara University) en Iris Achterhof (Old Dominion University) is dit een droom die enkele jaren geleden reeds in vervulling kwam. Fleur legt
uit: “De combinatie die we hier kunnen maken tussen voetbal op het hoogste niveau en hogere studies is geweldig. Het gaat allemaal uiterst professioneel te werk met begeleiding van het hoogste niveau in de beste faciliteiten. Bovendien is de sfeer en samenhorigheid tussen de studenten op zulke campus innemend.”

De minimumvereisten om dit avontuur aan te gaan, is een combinatie tussen een VWO of HAVO diploma en een aardig voetbalniveau. Hoewel je pas mag vertrekken nadat je uw diploma behaald hebt, dien je idealiter het proces al een jaar of langer op voorhand op te starten omdat de coaches
hun beurzen al snel verdelen. Indien je er pas later bij bent, kan je nog vertrekken tot maximaal één jaar na het behalen van je VWO of HAVO diploma.

Tijdens de voorbereiding van dit proces komt echter best wat kijken: deelnemen aan twee toelatingstesten, het maken van een promotefilm, inschrijven bij de Amerikaanse sportfederatie, vertaling schooldocumenten, regelen van een studentenvisum, verzekeringen, enz. Overboarder LLC
onder leiding van Dennis Mertens is een gespecialiseerd bedrijf die alle atleten hierin begeleid van A tot Z. Bovendien gaan ze enkel die universiteiten contacteren die een goede “match” voor je vormen
op basis van je wensen op academische, atletische, geografische en financiële criteria. Je krijgt dan de keuze uit verschillende voorstellen en je kan vooraf ook een bezoek brengen aan je universiteiten naar keuze.

Nadat je de mensen van Overboarder gecontacteerd hebt en je voldoet aan de verschillende eisen, zullen zij je uitnodigen voor een vrijblijvend gesprek samen met de ouders. Tijdens deze afspraak wordt alles uitgelegd, kunnen alle vragen gesteld worden en zullen de mogelijkheden van de jonge atlete in Amerika uitvoerig besproken worden. In de weken/maanden na de afspraak kan je dan beslissen of het al dan niet iets voor jou is.

Wij kunnen alvast stellen dat indien wij de tijd konden terugdraaien dat we dit met veel plezier hadden overwogen. Vandaar dat we jullie van deze opportuniteit op de hoogte wilden stellen. Zeker en vast een leuke optie dus voor zij die in aanmerking komen!

Indien hogere studies je interesseren en wanneer je over een zeker niveau in voetbal, golf, hockey, tennis, atletiek, veldlopen, zwemmen, gymnastiek, volleybal,…beschikt, neem dan een kijkje op www.overboarder.com of bel +32 478 41 00 72. Je kan dan een vrijblijvende afspraak inplannen om je wensen en mogelijkheden te bespreken.

Emily van Vliet in het Brabants Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.