ELIXABETE SARASOLA NIETO VAN AJAX NAAR PSV

Keepster Elixabete ‘Eli’ Sarasola versterkt komend seizoen de selectie van PSV Vrouwen. De 27-jarige Spaanse komt over van Ajax, waarmee ze de afgelopen twee seizoenen landskampioen werd.

Bijzondere stap
Sarasola tekende eerder al een contract in het Philips Stadion voor x seizoenen. De Spaanse doelvrouw speelt sinds 2015 in Nederland. Afgelopen seizoen verdedigde ze afwisselend met jeugdinternational Lize Kop het doel voor Ajax. Een jaar daarvoor maakte ze indruk in de Eredivisie Vrouwen met 15 clean sheets in 26 wedstrijden. “Het is een bijzondere overstap, maar de beste in mijn carrière op dit moment”, sprak ze bij PSV TV.

Project    
Sarasola maakte haar profdebuut in de Primera División Femenina voor Real Sociedad. In 2009 volgde een overstap naar FC Barcelona. Met die ploeg werd Sarasola eenmaal landskampioen (2012) en won ze de beker (2011). “Ik heb veel mooie ervaringen in mijn carrière. Dat is het mooie van de kansen die ik dankzij het voetbal heb gekregen. PSV is bezig met een mooi project, ik ben blij dat ik daar deel van kan uitmaken.”

BRON: PSV.nl
FOTO: Johan Meijboom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.