Amateur | Debuutwedstrijd Top Girls Academie Willem II AV op zaterdag 21 december

Top Girls Academie is sinds september 2019 begonnen met het formeren van een meiden- en damesvoetbalteam in samenwerking met Willem II AV. De bedoeling is om vanaf het seizoen 2020/2021 zowel een MO17 als een dames 1 team te beginnen namens Willem II AV.
Dit zal gebeuren door het opleiden van talentvolle meiden vanaf 12 jaar die bij de MO17 mee kunnen doen en meiden en dames tussen de 15 en 25 jaar oud die in aanmerking komen voor dames 1.
Volgend seizoen wordt geprobeerd zo hoog mogelijk ingedeeld te worden in de competities.

Zaterdag 21 december stond dan eindelijk een primeur op het programma. Voor het eerst sinds de geschiedenis van Willem II AV in samenwerking met Top Girls Academie stond er een oefenwedstrijd op het programma. Het team van TGA Willem II AV bestond uit een mix van talenten in de leeftijd van 13 jaar en ouder.
De tegenstander bestond uit talenten van Girls Soccer Nederland. Het was even wennen voor de meiden om voor het eerst met elkaar een wedstrijd te spelen. De tegenstander was fysiek sterker, maar technisch kon Top Girls Academie Willem II AV goed meekomen en bleef het lang een spannende wedstrijd.
Er werd 3 x 30 minuten gespeeld met continu door wisselen.
Beide teams kregen kansen.
Girls Soccer Nederland kwam in de eerste helft met 0 – 1 voor en kon dat pas in het laatste kwartier uitbouwen naar een 0 – 4 overwinning.
Uiteindelijk een goede eerste wedstrijd voor TGA – Willem II AV onder leiding van coach Ali Tuharea, waar veel potentie in zit.

TGA – Willem II AV is op zoek naar talentvolle meiden die voor het seizoen 2020/2021 de overstap willen maken. Ben je 15 jaar en ouder schrijf je dan in voor de open training op zondag 29 december van 11.00 uur – 12.30 uur in Tilburg.
Wil je inschrijven of meer informatie mail dan naar jeroen@willem2.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.