post

Eredivisie | Excelsior Barendrecht en Richard Mank gaan 2 jaar door

Richard Mank is ook de komende twee seizoenen hoofdtrainer van Excelsior Barendrecht. De 39-jarige inwoner van Krimpen aan de Lek heeft zijn contract met het gezamenlijke vrouwenteam van Excelsior Rotterdam en BVV Barendrecht met twee jaar verlengd. De vrouwen begonnen vorige week al aan het eerste deel van hun voorbereiding op het nieuwe seizoen.


Opleidingstrainer

,,Zoals gezegd vind ik dat echter leuk om te doen en het past ook bij mij. Ik denk dat ik meer opleidingstrainer ben dan prestatietrainer en dat hebben deze meiden nodig. Ik vind het mooi als er speelsters zijn die straks een stap kunnen maken naar een grote club en dat ik ze daarbij geholpen heb. Natuurlijk wil iedere trainer ook winnen. Bij de mannen heb ik de afgelopen jaren veel gewonnen, dus dat was wel omschakelen.’’

Fulltime
Na een goede start van de competitie (twee overwinningen) werden door Excelsior Barendrecht immers veel wedstrijden verloren. In de play-offs ging het gelukkig beter en de competitie werd afgesloten met een overtuigende 5-0 overwinning op Achilles’29. ,,Het doel voor komend seizoen is om de groep verder door te selecteren’’, besluit Mank, die dit seizoen fulltime aan de slag gaat voor het vrouwenvoetbal. Een bewuste keuze van de clubs, omdat zij geloven in de potentie van het vrouwenvoetbal en deze sport op deze manier willen door ontwikkelen en professionaliseren.

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior Barendrecht om 12:00 uur een oefenduel tegen SV MZC’11 in Zierikzee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.