post

Eredivisie | Gemeenteraad Heerenveen akkoord met lening voor sc Heerenveen

Het vrouwenvoetbal in Heerenveen krijgt van de gemeente een lening van 150.000 euro. De gemeenteraad is maandagavond akkoord gegaan.

Het ‘sportieve klimaat’ van Heerenveen wordt versterkt door het vrouwenelftal, vinden veel fracties. Vrouwenvoetbal is een snel groeiende sport. De Heerenveense club is van grote maatschappelijke waarde en trekt speelsters uit heel Noord-Nederland. De situatie is uitzonderlijk.

Wel stelt de raad voorwaarden aan de lening, die bedoeld is om de vrouwenploeg gezond de toekomst in te sturen. Die toekomst stond begin deze maand op het spel, als gevolg van financiële wanorde bij de Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen.

Het vrouwenelftal dient over een jaar ondergebracht te zijn bij de betaald voetbalorganisatie SC Heerenveen, stellen enkele partijen. Ook moet de lening snel worden terugbetaald. De meeste fracties laten deze zaken echter aan het college over. Dat weet na de zomer meer. Eerder werd al duidelijk dat er – zo snel mogelijk – een nieuw bestuur komt.

Om de vrouwen een seizoen te laten spelen, is minimaal 300.000 euro nodig. Tijdens de overgangsperiode stelt SC Heerenveen per jaar 100.000 euro beschikbaar en de KNVB 50.000 euro. Met de lening vult de gemeente het gat op.

Bron: www.lc.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.