post

Eredivisie | PSV Vrouwen contracteert Mexicaanse top keepster

PSV Vrouwen weet zich voor minstens twee seizoenen verzekerd van een Mexicaanse topkeepster. Met de komst van international Cecilia Santiago heeft PSV Vrouwen haar eerste speelster uit Mexico binnen.

Santiago komt over van Club América in Mexico en tekent voor twee seizoenen bij PSV Vrouwen. De 24-jarige keepster sluit deze voorbereiding aan bij het team dat traint op De Herdgang. Daar keepte ze afgelopen april ook al toen de selectie van Mexico het in een oefenwedstrijd opnam tegen PSV Vrouwen.

De transfer zong al enige tijd rond in de Mexicaanse media waar PSV op enorme populariteit kan rekenen. Santiago is de eerste Mexicaanse vrouw die zich verbindt aan een Nederlandse club. Santiago geldt als uitermate ervaren en talentvolle doelvrouw Zo was ze als jongste keepster ooit actief op het WK (Duitsland 2011) en speelde ze bij clubs in de Verenigde Staten, Cyprus en IJsland.

Erick Gutierrez gaf Santiago alvast een warm welkom.
https://twitter.com/i/status/1129460225969459200

 

3 thoughts on “Eredivisie | PSV Vrouwen contracteert Mexicaanse top keepster

  1. Jammer dat er niet voor Nederlands talent wordt gekozen. Ongetwijfeld ingegeven door commerciële belangen en ik gun het Cecilia van harte om in Nederland bij PSV te komen spelen, maar zolang er nog onvoldoende solide financiële basis voor de speelsters uit de eredivisie is geregeld lijkt me dit geen goed signaal. Het is heel goed dat PSV de speelsters van het oude CTO Eindhoven onderdak gaat bieden in het beloftenteam, maar ook daar kan nog wel wat extra geld naar toe. Op persoonlijke titel geschreven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.