post

Oranje | Onze jonge Oranjeleeuwinnen in de FINALE tegen Duitsland

In Kavarna is vandaag de halve finale voor Oranje onder 17, de zeer sterke ploeg van Spanje is de tegenstander.
Spanje de huidige Europees en wereld kampioen moet worden verslagen om de finale te halen.

De start is voor beide teams weer aftasten, de keepers worden aan beide kanten getest met afstandsschoten maar
Nikita Tromp krijgt een schotpoging, maar de bal is te zacht en wordt makkelijk door de Spaanse keepster Valenzuela opgepakt.
In de tiende minuut even een lastige situatie na een corner van Spanje, de bal blijft in het doelgebied hangen maar Spanje krijgt de bal gelukkig niet tussen de Nederlandse doelpalen.

Spanje  wordt na een kleine 10 minuten sterker en de behendige spits Paralluelo wordt vaak gezocht als aanspeelpunt.
Nederland blijft onder druk staan, middenveld is in Spaanse handen en Oranje komt er moeilijk uit.
Pas in de 25e minuut krijgt Oranje een kans, Lotje de Keijzer krijgt een mooie pass en loopt op de keepster af, maar de afwerking was niet sterk, zacht schot beland bij de keepster, had eigenlijk voor moeten geven op Nikita Tromp.
Vlak erna weer een mooie kans voor Ella Peddemors, wordt licht tegen gehouden in het strafschop gebied en geeft mooi voor, helaas was er niemand om in te schieten.
In minuut 40 is het Hernández die van afstand op de lat schiet, maar gelijk erna de tegenaanval schiet Lotje de Keijzer de bal achter de Spaanse keepster Valenzuela, 0 – 1, van halverwege de Spaanse helft met twee Spaanse dames in haar nek rent Lotje richting doel en schiet mooi in.
Helaas gelijk na de aftrap wordt de doelpuntenmaakster geblesseerd en moet het veld verlaten.
Met een mooie 0 – 1 voorsprong gaan we rusten.

De tweede helft zal Spanje moeten gaan aanvallen, wat een mooie mogelijkheid zal geven om te counteren, maar Spanje zal zeer lastig zijn te verdedigen.
Dat was al snel te zien in de tweede helft, na 3 minuten een schot welke via binnenkant paal tergend langzaam voorlangs het doel kruipt, maar gelukkig geen Spaanse voet in de buurt om de bal erin te schoppen.
Weer een mooie aanval over 3 schijven opgestart door Paralluelo  welke uiteindelijk een schot oplevert van Hernández welke net over het doel van Claire Dinkla gaat.
Nederland heeft het zwaar, de Spaanse meiden hebben het meeste balbezit en zetten onze jonge Oranjeleeuwinnen onder druk.
Dan een aanval van Oranje, een doelpoging wordt afgeslagen en de baal komt bij Esmee Brugts terecht, die draait en geeft een geweldig mooie lob over de Spaanse verdediging naar de oplettende Iris Stiekema die schitterend kan afmaken.
Wat een luxe, 0 – 2 voor tegen de huidige Europees en Wereldkampioen, en Spanje die tot dusver geen enkele tegen goal te verwerken kreeg staat er nu 2 achter.
Spanje krijgt kans en genoeg, uit een corner wordt er bijna raak gekopt.
Zaina Bouzerrade komt er in minuut 72 in, ze gaat Ilham Abali verlossen na een enkel blessure
Vlak voor einde maakt Oranje een einde aan de onzekerheid, Nikita Tromp schiet de bal mooi in en een geweldige ontlading volgt.
Er volgt nog een dubbele wissel,  coach Robert de Pauw weet nu zeker dat het niet meer uit handen kan worden gegeven.
Toch krijgt Spanje er nog een goal in, Lloris scoort onverwachts nog.

Na 2 keer in de halve finales te zijn uitgeschakeld nu eindelijk een overwinning tegen Spanje.
Nikita Tromp met 4 goals de topscoorder van het toernooi tot nu toe.

Nederland staat in de FINALE tegen de Duitsers, waarin in de poule fase werd gewonnen met 3 – 2.
Vrijdag is de finale en deze wordt uiteraard ook rechtstreeks uitgezonden via de NOS site of NOS app.

3 thoughts on “Oranje | Onze jonge Oranjeleeuwinnen in de FINALE tegen Duitsland

1. Oranje is op alle fronten zowel bij de mannen als de vrouwen duidelijk weer in de lift.Als je al op deze leeftijd de beste van de wereld uitschakelt dan ga een heel mooie toekomst tegen moet. En wie weet sta je bij het grote Oranje nog eens op het hoogste podium.Succes in de finale.