post

EREDIVISIE | VVK Telstar Vrouwen nog niet naar Eredivisie

VVK Telstar Vrouwen wil een belangrijke en innovatieve rol spelen om het vrouwenvoetbal in Nederland en de Eredivisie Vrouwen sterker te maken. Vergeleken met een paar Eredivisieclubs die het moeilijk hebben (zo vertrekt Achilles uit de competitie), heeft VVK Telstar haar zaken op orde met een Eredivisiewaardig team en één van de beste jeugdopleidingen op basis van samenwerking met meer dan 17 clubs in de regio. Dit heeft VVK Telstar Vrouwen onlangs nog samengevat in een Bidbook, maar de KNVB erkent deze kwaliteiten niet. Dit is een domper voor de selectie van 24 speelsters die eindelijk een stap omhoog hoopte te maken. De KNVB had de kwaliteit van deze talenten kunnen beoordelen tijdens de oefenwedstrijden van VVK Telstar Vrouwen maar was daar NIET bij aanwezig.

VVK Telstar Vrouwen heeft ambitieuze plannen, een groot regionaal draagvlak en de ervaring in huis om het Vrouwenvoetbal in Nederland aantrekkelijker te maken. Nu spelen de Vrouwen Eredivisieclubs vaak alleen voor enkele honderden vrienden en familie. Het is nog niet gelukt een commercieel succes te maken van de Eredivisie Vrouwen. Talenten vertrekken daardoor naar het buitenland. VVK Telstar Vrouwen wil de vrouwencompetitie spannender en groter te maken. Veel jonge talenten zien dat ze geen kans maken op de top, simpelweg omdat er met slechts 8 Eredivisieteams geen ruimte is. Er zijn daarom niet minder maar méér Eredivisieteams nodig, die zullen daarnaast méér publiek trekken, méér media aandacht krijgen en daarmee ook méér sponsors kunnen vinden. VVK Telstar Vrouwen heeft de KNVB hier nog niet van kunnen overtuigen. Bekeken zal worden wat de komende tijd nodig is om de KNVB van gedachte te doen veranderen. Telstar wil de Witte Leeuwinnen terug in de Eredivisie Vrouwen en daarom wordt een plan uitgewerkt om voor volgend jaar opnieuw een verzoek in te dienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.