post

Nieuws | Vanaf komend seizoen wordt er gevoetbald met vier nieuwe spelregels

De internationale spelregelorganisatie IFAB heeft tijdens zijn jaarlijkse vergadering een aantal wijzigingen doorgevoerd in de reglementen. Zo mogen spelers van de aanvallende partij vanaf volgend seizoen niet langer plaatsnemen in de muur bij een vrije trap.Het idee achter de nieuwe regel is om te voorkomen dat spelers de muur ontregelen en tegenstanders opzij zetten. Spelers van de aanvallende partij moeten dan tenminste op één meter afstand van de defensieve muur staan

Vanaf volgend seizoen wordt ook een onopzettelijke handsbal bestraft wanneer daar een doelpunt uit voortkomt, zo laat de IFAB weten. De nieuwe regel moet scheidsrechters helpen bij het beoordelen van handsgevallen voorafgaand aan een treffer. Voortaan geldt dat een bewuste én onbewuste handsbal die leidt tot een doelpunt niet meer is toegestaan. Wat de intentie van de speler die de bal met de arm of hand raakt ook is, als er zo gescoord wordt of direct een kans volgt na een handsbal, geeft de scheidsrechter de tegenstander een vrije trap.

Een derde belangrijke wijziging is een maatregel tegen tijdrekken. Spelers die worden gewisseld moeten voortaan de kortste route nemen wanneer ze het veld verlaten. Daarmee moet worden voorkomen dat spelers vele seconden smokkelen op weg naar de middenlijn. Tot slot hoeft de bal bij een doeltrap niet langer verplicht buiten het strafschopgebied gespeeld te worden, voordat een tegenstander de bal mag aanraken.

Tot slot hoeft de bal bij een doeltrap niet meer het zestienmetergebied te verlaten voordat een speler deze mag aanraken.

De nieuwe spelregels zijn vanaf volgend seizoen van kracht

De IFAB boog zich ook over het ABBA-systeem in een penaltyreeks, maar besloot daar niets aan te veranderen. Ook blijft het mogelijk gele en rode kaarten uit te delen aan leden van de technische staf.

Bron VI en AD

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.