Eredivisie | Michelle Hendriks, stopt noodgedwongen met topsport..

Het hoge woord is eruit van een van de meest belovende middenvelders van Nederland, Michelle Hendriks moet helaas noodgedwongen stoppen met topsport. Ze was al ruim twee jaar aan het revalideren en de vooruitgang gaat te langzaam en is te onzeker.

“Mijn keuze is dan ook om aan het einde van dit seizoen te gaan stoppen met Topsport.”

“Helaas heeft mijn kraakbeen in mijn knie de afgelopen jaren veel klappen gehad waardoor er flink wat beschadiging is en dit kan niet meer aangroeien of herstellen.
Na 6 maanden revalideren leek het na de operatie van 8 augustus 2017 de goede kant op te gaan, ik kon weer lopen, balletje trappen etc. Iedereen om me heen zag de vooruitgang en ik was klaar om begin van dit seizoen aan te sluiten bij de groep. Eerst nog een krachttest doen,  maar daar was ik niet bang voor, want het voelde goed. Helaas kwam uit de test dat ik een dermate groot krachtverschil had waardoor het aansluiten bij de groep er nog niet in zat.”

“De afgelopen 2,5 jaar ben ik van een EK spelen met O19, naar geselecteerd te worden voor de Oranjeleeuwinnen, naar een zwart gat gevallen door mijn blessure. Zo zie je maar weer dat Topsport niet alleen leuke kanten heeft, veel mensen hebben die blik wel en uiteraard doen waar je van houdt is een zege. Wat mensen vergeten is wat het totaal plaatje achter Topsport is en dat is niet alleen rooskleurig. Het is enorm hard, lastig, moeilijk en zwaar, en ja dit is de keuze die jezelf maakt, dat klopt en mij hoor je ook zeker niet klagen. Als de keuze zich weer voor zou doen om in te stappen in deze wereld zeg ik weer JA!”

“Ik wil daarom ook iedereen bedanken die mij heeft geholpen om hier te komen waar ik sta, ik ben niet altijd de leukste en de makkelijkste geweest. Mijn dank gaat vooral uit naar mijn schoonfamilie, fysio’s, artsen, Angela Verdoes, mijn zaakwaarnemer, en mijn collega’s van PSV Kaartverkoop. Maar boven alles mijn familie en vriendin: bedankt voor jullie geloof, het vertrouwen, het geduld en de tijd. Zonder jullie zou ik dit allemaal niet hebben kunnen doen en had ik hier niet eens gestaan.”

“Ook wil ik hierbij de club of beter gezegd MIJN club, mijn teamgenoten en de fans van PSV bedanken. Van kleins af aan droomde ik ervan om hier te spelen en dat heb ik waar kunnen maken dankzij jullie. Ik heb een fantastische tijd gehad en ik hoop dan ook dat we het seizoen op een mooie manier kunnen gaan afsluiten.”

“Voor ik het vergeet: voetballend lukt het dan misschien niet meer op topniveau, maar mijn doel om het vrouwenvoetbal op de kaart te krijgen, blijft gewoon staan!

Veel liefs Michelle”

Hendriks werd geboren in het Brabantse Geffen Ze was al op jonge leeftijd fan van PSV. Hendriks begon op 6-jarige leeftijd met voetballen in een gemengd elftal bij het lokale VV Nooit Gedacht. Later stapte ze over naar RKSV Margriet, waar ze tot de B1 in het jongenselftal speelde. De middelveldster kwam al jong op het vizier van de KNVB en speelde interlands voor Nederland -15 en Nederland -16. Van beide teams was ze aanvoerder. In 2012 werd zij opgenomen in het CTO Amsterdam Talent Team, een tweejarig opleidingstraject van de KNVB. Hiervoor verhuisde ze op 15-jarige leeftijd naar Amsterdam, terwijl ze het VMBO volgde aan het Calandlyceum in Amsterdam. In 2013 won ze met het Nederlands elftal onder 16 de Nordic Cup in Noorwegen

In 2014 maakte ze de overstap naar PSV. In de tweede helft van haar eerste seizoen raakte ze achtereenvolgens geblesseerd aan haar knie en haar enkel. In tweede seizoen begon zij als basisspeler. Van oktober 2015 tot maart 2016 stond zij wederom langdurig aan de kant met een blessure. In de zomer van 2016 nam zij als aanvoerster van Nederland -19 deel aan het Europees kampioenschap vrouwen onder 19 in Slowakije , waarin zij de halve finale bereikte. Deze ging, ondanks een doelpunt van Hendriks, verloren tegen Spanje.

Nu dat Michelle de keuze heeft moeten maken om te stoppen met topsport bedrijven zal zij zich gaan richten op een maatschappelijke carrière binnen PSV.

Michelle Hendriks langdurig uitgeschakeld
Bericht van womenssportsagency
Foto van FotoTB.nl via PSV.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.