Video | “Crazy” geweldig mooi filmpje van Nike !

“Als we emoties tonen, worden we dramatisch genoemd: als we tegen mannen willen spelen, zijn we gek. En als we dromen van gelijke kansen, waanideeën,” begint de voice-over in de nieuwe advertentie van Nike, getiteld “Dream Crazier”.

De krachtige video – die debuteerde tijdens de Oscars van de zondagnacht en wordt ingesproken door Serena Williams – gaat verder met het oproepen van een reeks op gender gebaseerde dubbele standaarden en uitdrukkingen die worden gebruikt om vrouwen te misleiden die ernaar streven om grootheid te bereiken.

“Wanneer we ergens voor staan, zijn we gek. Als we te goed zijn, is er iets mis met ons. En als we boos worden, zijn we hysterisch, irrationeel of gewoon gek,” vervolgt Williams, terwijl beelden van enkele van ’s werelds grootste atleten – die allemaal vrouwen zijn – speelt op de achtergrond.

Blijkbaar zeiden mensen dat het voor vrouwen gek was om marathons te lopen, te boksen, te dunkeren, een NBA-team te coachen, te concurreren in een hijab, een dubbele kurk 1080 te landen, of ’23 grand slams te winnen, een baby te krijgen en dan terug te komen voor meer.” (Kijk naar jou, Serena.) Maar weet je wat? Volgens Nike, “het is pas gek als je het doet.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.