Oranje | “We lieten goed veldspel zien”, concludeerde De Pauw

Met een 3-1 oefenzege op België in de tas kan het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar zich opmaken voor de beslissende EK-kwalificatieronde. Oranje was woensdag op het complex van de Belgische voetbalbond in Tubize een klasse beter dan de zuiderburen en kan volgende maand met vertrouwen aan de strijd om het EK-ticket beginnen.

De Pauw is vol lof over de diversiteit van zijn team die ‘verschillende kwaliteiten en persoonlijkheden’ herbergt. “Wij kunnen iedereen verslaan, mits we ons wegcijferen voor het team en het resultaat. Het team voorop stellen en je eigen rol accepteren. Dat is de grootste uitdaging voor de meiden.”

“We lieten goed veldspel zien”, concludeerde De Pauw. “Aanvallen over de grond en door de linies. En we zochten goed de diepte achter de laatste linie van de Belgen. Alleen hadden we daarbij wel meer geduld kunnen hebben. Dan wilden we te snel die eindpass geven in plaats van nog een extra tussenstapje. Die onrust past ook nog wel bij deze leeftijdsfase. De meiden hebben het haarfijn door, maar tussen denken en doen zit nog wel eens een verschil.”

De oefenzege in België volgde op de 2-0 overwinning ruim twee maanden geleden in en tegen topland Duitsland. Twee uitstekende resultaten voor Onder 17 in de aanloop naar de eliteronde die van 10 tot en met 16 maart in Servië wordt gespeeld. Nederland moet daar zien af te rekenen met de leeftijdsgenoten uit Rusland, Zwitserland en Servië om een ticket voor het EK in Bulgarije veilig te stellen.

“Dat zijn geen makkies, dus we zullen heel scherp moeten zijn om die klus te klaren”, waarschuwt De Pauw. “We hebben nu goede uitslagen neergezet tegen Duitsland en België, maar die bieden geen enkele garantie. In Servië moet iedereen er weer staan. Ja, wij kunnen met onze kwaliteiten van iedereen winnen, maar als we er te makkelijk over denken kunnen we ook zomaar dit soort wedstrijden verliezen. Het is dus zaak dat iedereen zichzelf wegcijfert en het team voorop zet.” aldus Robert de Pauw.

Robert de Pauw

Bron: OnsOranje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.