Dames VV Bavel maken zich op voor bekerkraker tegen Ajax

Niemand minder dan tweevoudig landskampioen Ajax komt op zondag naar sportpark De Roosberg in Bavel voor een confrontatie met de dames van Bavel in de achtste finales van het bekertoernooi. Dit vereist een andere voorbereiding dan normaal gesproken.

Afgelopen zaterdag won het team van trainer Mark van Gils op een ijskoud Bavels sportpark in de achtste finales met 2-1 van topklasser RVVH uit Ridderkerk. De Bavelse goals werden gemaakt door Lisa Jansen en Hilde Veth. “We zijn al druk bezig met de voorbereiding voor aankomende zondag. Maandagavond zijn we met de begeleiding van de dames en een aantal bestuursleden bij elkaar gekomen om te bekijken wat deze wedstrijd allemaal aan extra’s vereist. Als we het doen, dan doen we het goed”, vertelt voorzitter Christel Geerts.

De wedstrijd van de dames van Bavel is samen met het duel van Baronie momenteel een van de weinige duels dat nog doorgaat. De KNVB maakte gisteren bekend dat er veel wedstrijden in het amateurvoetbal zijn afgelast. Er ligt op het veld van Bavel momenteel nog sneeuw. “Dit halen we er nu nog niet van af. We zijn bang dat we het veld daardoor beschadigen. Het is vandaag al aan het dooien en dat zal hopelijk in het weekend ook zo zijn. De natuur mag dus even zijn gang gaan. Zaterdagmiddag zijn er nog genoeg vrijwilligers op de club, dus mocht het nodig zijn dan wordt de sneeuw er dan vanaf gehaald.”

Dat een wedstrijd tegen een professionele club extra publiciteit oplevert merkt Geerts ook.  “Onze website is de afgelopen week meer dan 23.000 keer bekeken. We zijn ook nog aan het kijken of we voor aankomende zondag een persruimte kunnen inrichten. Inmiddels hebben we al tussen de tien en twintig persaanvragen gekregen.”

De verwachting is dat er zondag ongeveer 1.500 bezoekers naar het sportpark komen. “Dit is een verwachting op basis van andere wedstrijden waar amateurclubs een wedstrijd hebben gespeeld tegen een professionele club. Dit vereist ook logistieke aandacht. Zo sporen we bezoekers aan om lopend of met de fiets te komen en hebben we besloten om een frietkraam weg te zetten. Onze eigen kantine zou dit niet in zijn eentje aan kunnen.”

Het duel tegen Ajax begint zondag om 14.30 uur. De toegang is gratis.

Bron: Breda Vandaag
Foto: Bavel vrouwen Facebook

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.