Nihom stoomt Ajax Vrouwen in Spanje klaar voor 2e seizoenshelft


De Ajax Vrouwen verblijven deze week in het Spaanse Rota, vlakbij Cádiz. In het Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort wordt de basis gelegd voor de belangrijke 2e seizoenshelft. Trainer Benno Nihom is tevreden over de accommodatie en gaat vol vertrouwen richting de hervatting van de competitie. ”We hebben alles in eigen hand.”

Hoe bevalt het in Zuid-Spanje?
“Hartstikke goed! De accommodatie is prima, er ligt een uitstekend veld en het weer is lekker. Het zijn ideale omstandigheden om met alle 23 speelsters van de A-selectie naar de hervatting van het seizoen toe te werken.”

Waar ligt de focus op deze week?
“Het belangrijkste is dat we duidelijk schetsen wat we van elkaar verwachten na de winterstop. Dat proberen we hier onder meer te bereiken. Het bestaat uit 5 facetten: technisch, tactisch, mentaal, fysiek en teambuilding. Alle activiteiten die we hier doen zijn daaraan gekoppeld. Uiteindelijk moeten we terugkomen met een fundament voor de komende maanden waarin de prijzen worden verdeeld.”

Jullie spelen geen oefenduel, is daar bewust voor gekozen?

“Na de winterstop is de fysieke opbouw belangrijk, ook omdat er enkele spelers herstellende zijn van een blessure. Als we een oefenduel willen spelen is het aan het einde van de week. Maar aangezien de Spaanse competitie gewoon doorloopt is het niet mogelijk een tegenstander te vinden. Die ploegen kunnen alleen halverwege de week en dat heeft, vanuit fysiek oogpunt, niet zo veel zin.”

Hoe kijk je tegen de hervatting van de competitie aan?
“In de 1e seizoenshelft hebben we goede en minder goede dingen gedaan. We hebben punten laten liggen waardoor we met een achterstand de 2e seizoenshelft ingaan. Maar feitelijk gezien hebben we alles in eigen hand en daar gaan we ook vanuit. We moeten niet naar de stand kijken maar proberen wedstrijd voor wedstrijd te winnen. De laatste competitiewedstrijd voor de play-offs is tegen koploper PSV. Dat wordt een belangrijk duel.”

“We moeten niet te ver vooruit kijken. Het is belangrijk dat we met de volle overtuiging achter ons plan staan. Iedereen weet wat de huidige situatie is en iedereen weet dat we ons niet heel veel misstappen kunnen veroorloven. We hebben de kwaliteiten om van iedereen te winnen. Als we dat doen dan kan er van alles gebeuren. Er is nog niks verloren, want we kunnen nog zowel het kampioenschap als de beker winnen. De focus ligt op de komende maanden en daar gaan we vol voor.”

Doen jullie nog andere dingen buiten het voetbal?
“De dagen zijn in drieën gedeeld. In de ochtend trainen we en het middagprogramma staat in het teken van voetbal gerelateerde activiteiten. Denk aan het bekijken van videobeelden, teambuildingsoefeningen en mentale trainingen. Het avondprogramma is meer voor de ontspanning. We hebben al een grote quiz gespeeld, met als winnaars Ellen Jansen en Soraya Verhoeve. Verder staan er nog enkele spelletjesavonden op de planning maar blijven we wel in en rond het hotel. We gaan nergens heen.”

Tekst: https://www.ajax.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.