Wim van der Wal na dit seizoen trainer/coach af bij PEC Zwolle Vrouwen

Wim van der Wal stopt na dit seizoen als trainer/coach van PEC Zwolle Vrouwen. De club en de 52-jarige oefenmeester die aan het begin van vorig seizoen voor het eerst voor de groep stond, hebben gezamenlijk besloten om het na dit seizoen aflopende contract niet te verlengen.

In het eerste jaar wist Van der Wal met zijn team een unieke prestatie te leveren door voor het eerst in de clubhistorie de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen te bereiken, waarin alleen Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen meer punten behaalden. Ook dit seizoen doen de Zwolse vrouwen nog volop mee voor een plaats bij de bovenste vijf ploegen, wat opnieuw recht geeft op een plek in de kampioenspoule. Zo werd afgelopen vrijdag nog een recordoverwinning geboekt op Achilles ’29 Vrouwen.

Wim van der Wal: ,,De afgelopen periode heb ik met ontzettend veel passie mijn vak uitgeoefend en mij met volle overgave ingezet voor PEC Zwolle Vrouwen. Samen met mijn staf ben ik druk bezig geweest om het vrouwenvoetbal bij PEC Zwolle verder door te ontwikkelen. Dat is ook iets waar ik het komende half jaar op dezelfde enthousiaste wijze mee door wil gaan. De zesdaagse weekcyclussen samen met de speelsters, staf en het management ervaar ik als energierijk met vele mooie momenten die de revue gepasseerd zijn. Denk daarbij aan het ontwikkelen en begeleiden van individuele programma’s met onze stafspecialisten, maar ook de trainingskampen en het toewerken naar wedstrijden.

Gezien mijn tweejarige detachering vanuit de KNVB en tevens mijn huidige werkzaamheden bij de voetbalbond, dienen we samen vooruit te kijken.”

Arjan Jansen, directeur Regio Zwolle United, waar PEC Zwolle Vrouwen onderdeel van uit maakt: ,,We hebben het afgelopen anderhalf jaar ontzettend plezierig samengewerkt en de intentie is er om ook het laatste half jaar goed af te sluiten. Met een hele jonge ploeg heeft Wim samen met zijn assistent Joran Pot en keeperstrainer Eser Elmali het vrouwenvoetbal een echte boost gegeven. Het behalen van de kampioenspoule vorig jaar en de uiteindelijk gedeelde derde plaats zijn daar voorbeelden van, maar ook jonge talenten die vanuit Beloften PEC Zwolle Vrouwen zijn doorgestroomd horen daarbij.”

PEC Zwolle Vrouwen en Van der Wal hebben de intentie om de samenwerking in een andere vorm voort te zetten. Hiervoor gaan beide partijen nog met elkaar in gesprek. Tevens zal in de komende periode worden bekeken hoe de vacante positie wordt ingevuld.

FOTO: Johan Wolff

Bron PEC Zwolle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.