SC Heerenveen Vrouwen wint ruimt van VV Alkmaar (0-7)

Vrijdag 21 december stond de laatste thuiswedstrijd voor VV Alkmaar op het programma tegen SC Heerenveen Vrouwen. Helaas verliep dat voor de Alkmaarders dramatisch! Al na 12 minuten stonden ze achter met 0-2 door doelpunten van Fenna Kalma en Quinty Sabajo. Alkmaar keek, met alle goede bedoelingen vooraf, tegen een snelle achterstand aan en kreeg geen vat op het spel van Heerenveen.  De speelsters van Heerenveen vonden elkaar makkelijk, combineerde snel en zochten voortdurend de aanval.

VV Alkmaar kon geen vuist maken op het middenveld en probeerder met lange ballen de spitsen voorin te vinden. Zo nu en dan had Simone Kets nog een paar fraaie acties in huis en zowaar een paar schoten op doel. Maar het was toch weer Tiny Hoekstra van SC Heerenveen die in de 43e minuut de 0-3 scoorde, wat ook de ruststand was.

Vlak na rust startte VV Alkmaar beter, maar weer was het Heerenveen die toesloeg in de 58e minuut van de wedstrijd met de beslissende en prachtige goal van wederom Tiny Hoekstra. Van afstand op links krulde ze een afstandschot in de rechterbovenhoek van het doel, 0-4! VV Alkmaar probeerde met een aanvallende wissel (Knol voor Ursum) alles op alles te zetten, om nog te scoren. Maar in de 80e minuut scoorde Fenna Kalma wederom de 0-5 en kort daarna in de 87e minuut en in de laatste minuut van de wedstrijd, maakte TIny Hoekstra nog eens 2 goals! Met maar liefst vier goals werd zij door VV Alkmaar uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd en is SC Heerenveen weer helemaal terug in de race om de play-offs. VV Alkmaar moet nu alle wedstrijden winnen en hopen dat de concurrentie punten laat liggen, om ook deel te kunnen nemen aan de play-offs. Het belooft een spannend 2019 te gaan worden.

Verslag & interviews: Renë Thepass. Foto’s: Ann Mor

Interview Tiny Hoekstra (SC Heerenveen Vrouwen)

Interview Roeland ten Berge (trainer SC Heerenveen Vrouwen)