Eldenia MO 17 doet zichzelf tekort

Eldenia MO17 – Alliance’22 MO17 4-2

Vooraf en tijdens de wedstrijd schijnt niemand aan Arnhemse kant zich gerealiseerd te hebben dat de strijd op zaterdagochtend 8 december echt ging om de tweede plaats in de landelijke MO 17 competitie.
Teveel nog met de gedachte bij de grote nederlaag vorige week in Rotterdam?
Te veel angst voor de tegenstander uit Haarlem die vorige week FC Eindhoven nog verslagen had, de kampioen van Vierde Divisie Oost?
Maar voor Alliance 22 begon de winterstop een week te laat. De regenachtige uitwedstrijd was voor hun letterlijk en figuurlijk een brug te ver. Zo verschenen ze met een gehavend team van slechts 11 selectiespeelsters, waarvan de keepster ook nog eens ziek thuis was gebleven. Toch leek het aanvankelijk een gelijk opgaande partij te worden.
De eerste 10 minuten was het Arnhemse spel nog onzeker en kwam het fysiek sterkere Alliance beter voor de dag.
Het echte gevaar kwam van de kant van Eldenia. Een prachtige vrije trap belandde bij Kim op het hoofd, die Jeleaugh een vrije kans bood. In de 12e minuut sloeg het noodlot bij de Haarlemse toe. Een van de meiden moest geblesseerd het veld af, met 10 meiden verder en nog 70 minuten te gaan. Mede door dat verlies kantelde de wedstrijd en was Eldenia voor het merendeel de bovenliggende partij. Toch wist het deze situatie niet of nauwelijks uit te buiten en leverde het slechts sporadisch kansen op. In de 20e minuut wist Richelle zich na een mooie actie vrij voor de keeper te spelen, nest naast. Direct daarna kreeg een Haarlemse speelster ook nog eens de bal ongelukkig tegen haar hoofd. Gelukkig kon ze verder, anders was het voor Alliance wel helemaal een aflevering uit Mash geworden. Na een half uur viel dan eindelijk de verdiende treffer. En een hele mooie, Kim stuur Yelissa op rechts de ruimte in, haar perfecte voorzet naar Richelle, die vervolgens direct raakschoot. Vreemd genoeg wisten de Arnhemse meiden daarna niet door te drukken en gingen ze na een matige eerste helft rusten met slechts 1-0.

In de tweede helft paste trainer Tony Versluis een aantal omzettingen toe door beter met de vrouw meer situatie uit de voeten te kunnen. Maar het spel werd er zeker niet beter op. Slordig spel en in vergelijking met de 10 meiden uit Haarlem weinig overtuiging en passie. Het dieptepunt was wel de 1-1 in de 50e minuut. Een volledig onnodige treffer door getwijfel van keeper en achterhoede. Gelukkig viel snel daarna 2-1, een afstandsschot van Tessa Koopman, waarbij de instant keepster van Alliance mistastte. Het leek de bevrijdende treffer te zijn, maar Alliance bleef strijden tot het bittere einde en stichtte met een tweetal corners en een vrije trap nog gevaar. Met nog 20 minuten te spelen maakte Jeleaugh de 3-1 na een felle interceptie van Kim. En laatstgenoemde bekroonde zichzelf in de 69e minuut met de treffer van het seizoen. Na een onzekere uittrap van de keepster nam Kim de bal direct op haar schoen. Deze 4-1 was een perfecte combinatie van technische balvaardigheid, spelinzicht en goalinstinct. En in plaats dat de Eldenia meiden er nu erop en erover gingen om in de laatste 10 minuten het doelsaldo op te voeren, viel in de laatste minuut ook nog de 4-2. Overigens ook een fraaie treffer, deze mooie kopbal uit een vrije trap. Daarmee kwam Eldenia MO17 uiteindelijk twee doelpunten tekort om zich na Feijenoord te bekronen met de tweede plaats in de Competitie. Deze ging nu naar Alliance’22. En eigenlijk ook wel verdiend. Niet omdat het team beter was, maar wel omdat het meer strijdlust toonde.

Verslag geschreven door: Ted Chiaradia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.