post

“Hardlopen is vreselijk, om te janken” Anouk Hoogendijk loopt marathon New York

Goede Doel

Voor Only Friends en het Friendship Sports Centre, de enige sportclub en het enige sportcentrum in Europa specifiek voor jongeren met een beperking gingen verschillende sporters met onder andere Anouk Hoogendijk een geweldige zware opgave tegemoet.

De Marathon van New York lopen voor het goede doel.
Deze groep sporters ging de uitdaging aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.
Natuurlijk is HIER de link om een donatie te geven aan dit goede doel !!

De voorbereiding voor Anouk was zwaar, vele uren trainen en een halve marathon in Amsterdam gelopen in een niet onverdienstelijke 2 uur en 2 minuten. Het drukke prive schema met ook nog werk in het buitenland en 2 weekjes te ziek om te trainen maakte het er niet gemakkelijker op.
Slecht 12 weke
de tijd om voor te bereiden was op zich erg kort, mar gelukkig is de conditie van voetballers meestal wel in orde.
Toch met volle moed op naar New York, afgelopen vrijdag was de vlucht naar de overkant van de grote plas, een beetje tekort om echt te wennen aan de jetlag. Het was ook de eerste keer voor Anouk naar de Big City.

Op de dag van de Marathon ging de wekker van Anouk om 4.45, klaarmaken voor de grote dag, en eenmaal in hartje New York was het nog 4 uur buiten wachten eer het start signaal werd gegeven.
Eerder nog van het thuisfront diverse tips meegekregen om een marathon goed te doorstaan.
Rene Froger, liep 8 keer de New York Marathon, “Wat ik Anouk zou willen meegeven, hou je niet bezig met je eindtijd, ga er gewoon voor om de marathon uit te lopen”. Erik Mouthaan, correspondent RTL in New York.. “verkijk je niet op de eerste kilometers, start vooral niet te snel.”

De tussenstand en eindresultaat van Anouk:

Na afloop was Anouk dan ook zeer tevreden met het eindresultaat.
Maar of er een vervolg gaat komen met een volgende marathon, die kans is uiterst klein, of er moet een zeer goede reden voor komen.
Reactie van Anouk na afloop ” ik ben ontzettend blij en trots dat ik deze marathon heb uitgelopen, maar ben wel helemaal leeg”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.