Beloften Achilles uit de competitie

De KNVB en Achilles’29 hebben besloten om de Beloften van Achilles’29 uit de competitie te halen.
Voor Achilles’29 was het niet meer haalbaar om elke week een volledig team op te stellen.
De nieuwe trainer zal met de meiden die samen overblijven door gaan en proberen om het hoofd boven water te houden.

Achilles’29 vrouwen melden dit op hun Facebook:
Helaas hebben wij deze week vernomen dat het vrouwen beloften elftal van Achilles`29 afgelopen zaterdag in competitieverband haar eerste en tevens laatste wedstrijd in de beloftencompetitie heeft gespeeld. Het bestuur en technisch hart van Achilles`29 heeft in al haar wijsheid besloten om het vrouwen beloften elftal in het seizoen 2018-2019 niet langer in competitieverband te laten uitkomen. Achilles`29 heeft op dit moment, ondanks verwoede pogingen om dit te realiseren, in kwantiteit simpelweg te weinig speelsters om hier twee volwaardige en fitte selecties mee in de lucht te kunnen houden. De speelsters van het beloftenteam smelten nu samen met de 1e selectie van Achilles`29 hetgeen weer nieuwe uitdagingen en mogelijkheden biedt in de verdere ontwikkeling van deze speelsters.”

Uiteraard zou het zeer teleurstellend zijn als Achilles’29 in de toekomst geen vrouwenteam op het hoogste niveau kan hebben.
In een tijd dat het Nederlandse vrouwenelftal een stadion van 20.000 toeschouwers binnen 1 uur kan uitverkopen, is het uitermate teleustellend dat de meeste van deze toeschouwers het niet op kunnen brengen om ook eens naar de top van Nederland te gaan kijken en deze clubs te ondersteunen.

Foto via ADO Den Haag Vrouwen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.