post

Renate Jansen: “We willen gewoon laten zien wat we kunnen.”

Vrijdag 21 september komt FC Twente Vrouwen weer in actie in de Eredivisie Vrouwen. Op het programma staat de topper tegen Ajax. Voor de ploeg van Tommy Stroot een mooie kans om de nederlaag tegen PEC Zwolle te doen vergeten. Renate Jansen kijkt met vertrouwen vooruit.

ONNODIGE NEDERLAAG

FC Twente begon het seizoen nog goed met een 1-0 overwinning op, maar bij PEC Zwolle werden de drie punten niet gepakt (4-2 verlies). Renate Jansen baalt dan ook stevig van de verliespartij. “Dit was een pijnlijke nederlaag en zeker onnodig. In de eerste helft hadden we de controle en creëerden we genoeg kansen. We scoren in die fase te weinig, maar met de rust staan we wel voor. In de tweede helft geven we die voorsprong weg en neemt PEC Zwolle het heft in handen. Ze kregen daardoor meer energie en wij verloren de grip. We waren ook niet in staat om de achterstand nog om te buigen en dan moet je de punten in Zwolle laten liggen.”

LASTIG DUEL

Nu wacht Ajax als volgende tegenstander. Voor FC Twente een mooi moment voor revanche na de nederlaag tegen PEC Zwolle. Renate Jansen heeft er vertrouwen in dat haar ploeg er weer staat en dat het de kampioen van vorig seizoen lastig kan maken. “Tegen Ajax gaan we er weer vol tegen aan. De Amsterdammers zijn een sterke ploeg, maar het maakt voor ons niet uit welke tegenstander we treffen na de verliespartij. We willen gewoon laten zien wat we kunnen. Het zal echter niet gemakkelijk worden. Beide teams zijn zo in het begin nog zoekende en dat zal zich mogelijk ook vertalen naar het duel. We hebben een goed collectief en we hebben daarnaast ook nog het thuisvoordeel. Dat zijn mogelijke factoren die mee kunnen spelen in een goede afloop van de wedstrijd. Met de steun van het publiek moeten we er voor zorgen dat de punten bij ons blijven.”

Bron: FC Twente, Foto Johan Wolff

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.