Winst voor PSV Vrouwen tegen KRC Genk

PSV Vrouwen trof in de laatste oefenwedstrijd van het seizoen de Belgische tegenstander KRC Genk, uitkomend in de SuperLeague. Het vrouwenteam won met 3-1 en kan met een goed gevoel uitkijken naar de competitiestart.

Verdiende voorsprong 
Het vrouwenteam begon voortvarend aan de wedstrijd met een schot van Coolen dat rakelings voorlangs wordt geschoten. Na een goede pass van Van de Wetering kwam Snoeijs vrij voor de goal maar greep keepster Coenen op tijd in. Het is Kuijpers die met een van richting veranderd schot vanaf rand zestien de openingstreffer binnenschoot, 1-0. Middenvelder Van Dooren verdubbelde in de 17e minuut de score op prachtige wijze met een afstandsschot in de verre hoek, 2-0. PSV heerste op het middenveld en liet het na om via Nouwen en Snoeijs in score verder uit te lopen. Anderzijds hield de verdediging onder aanvoering van Sarasola relatief makkelijk stand. Een scrimmage voor de goal vlak voor rust werd door Levels weggewerkt. De ruststand was 2-0 voor PSV.

In evenwicht tweede helft
KRC Genk kwam duidelijk scherper uit de kleedkamer en nam het initiatief het eerst kwartier na rust in handen. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer in de 56eminuut van Silke Leynen die met een droge knal een afvallende bal uit de corner tot doelpunt verwerkte. De ingevallen Pattiwael benutte tijdens haar eerste wedstrijd in het PSV-shirt direct haar snelheid en gaf een voorzet op maat die Van Dooren in de handen van de keepster kopte. De snelle uitbraak schudde PSV weer wakker en de thuisploeg creëerde vervolgens kleine kansen via Levels en Snoeijs. Yüceil kopte in de 64e minuut de 3-1 tegen de touwen uit een corner, haar derde doelpunt van de voorbereiding. Het tempo liep daarna iets terug waarbij beide ploegen niet meer tot scoren kwamen. De eindstand bleef 3-1, waarmee PSV Vrouwen het laatste oefenduel van de voorbereiding afsloot met winst.

Opstelling: Sarasola (45/Miller), Levels, Nouwen Raaijmakers, Van Schijndel, Van de Wetering, Kuijpers (45/Yüceil), Van Dooren, Coolen, Nati (45/Pattiwael), Snoeijs.

Team foto PSV vrouwen seizoen 2018/2019 © Photo-Prestige

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.