‘Balvaste’ Kelly Hermsen zweeft naar een droombaan bij Feyenoord

Kelly Hermsen gaat het komende seizoen de keepsters van Feyenoord Onder 13, Onder 15 en Onder 17 trainen. Voor de Rotterdamse oprichter van keepersschool Balvast komt er een droom uit, want keepen is haar passie en Feyenoord haar droomclub. De trots van Zuid geeft met het aantrekken van Kelly Hermsen het vrouwenvoetbal een kwaliteitsimpuls. De oud keepster van CVV De Jodan Boys heeft verstand van zaken. Ze was een veelbelovende jeugdinternational waar MSV Duisburg, Birmingham City, Athletic de Bilbao, FC Utrecht, Ajax en ADO interesse in toonden. Totdat kruisbanden en een schouder spelbrekers werden.

Foto: Maarten Omvlee

Structureel wordt er gewerkt bij de damestak van Feyenoord aan het opzetten van alle teams. Nadat in het voorbije seizoen voor het eerst twee Feyenoord meidenteams van Onder 13 en Onder 15 in competitieverband speelden, zijn er dit jaar talentendagen gehouden om aankomend seizoen een Onder 17 team op de been te kunnen brengen. Per 2019-2020 moet daar Feyenoord Meiden Onder 19 bijkomen. Het uiteindelijke doel van de Kuipclub is om binnen drie tot vijf jaar een Damesteam te realiseren dat kan aansluiten bij de dames van Ajax en PSV in de Eredivisie. Waarbij door de Feyenoord Vrouwen Voetbalacademy het leeuwendeel van de speelsters wordt opgeleid. Kelly Hermsen staat derhalve met haar uitgekomen droom, als kersvers lid van de technische staf, aan de basis van een Feyenoord-ideaal.

Het is niet lastig geweest voor Feyenoord om uit te komen bij Kelly Hermsen. De baldadige dame die in 1995 als F-je begon met voetballen bij RSV Hion, de ondertussen opgeheven ex-club van oud Feyenoorder Jan Everse, werkt als merchandise medewerker in De Kuip. En de keepster die op veertienjarige leeftijd al bij CVV Zwervers in het eerste damesteam debuteerde, heeft met keepersschool Balvast vanaf 2016 een goede naam opgebouwd in de regio Rotterdam. Bij Feyenoord is ook Manon Melis actief. Op de afdeling Supporters- en Maatschappelijke Zaken. Melis is als coördinator damesteams tegelijkertijd een spin in het web van het samenwerkingsverband tussen Sportclub Feyenoord, Feyenoord Rotterdam en de Feyenoord Foundation: organisaties die aan de basis staan van meisjesvoetbal bij Feyenoord. Manon, de topscorer aller tijden van het Nederlandse Dameselftal, heeft Kelly halverwege april gevraagd om keeperstrainer te worden bij de meiden van Feyenoord. Over die vraag hoefde Hermsen niet lang na te denken: “Ik riep vanaf mijn zesde als F-je bij RSV Hion al dat ik profvoetballer wilde worden bij Feyenoord. Dat was mijn grote droom. Nu ik alsnog in een voetbalfunctie bij mijn favoriete club terecht ben gekomen, ben ik superblij. Je kan zeggen dat mijn reservedroom nu uitkomt.”

Kelly Hermsen naast de vandaag vertrekkende keeper van Feyenoord Brad Jones

In 1998 is Kelly als E-keepster van RSV Hion goed op weg naar haar eerste droom. Ze speelt een toernooi bij Feyenoord en valt door haar niets ontziende dadendrang op bij Maup Martens, toenmalig hoofdscout van De Stadionclub. “Ik moet die keeper met die pet hebben”, zegt Martens. Als blijkt dat daar het lange haar van een meisje onder de pet zit, gaat het feest niet door. Komend seizoen moet het op keepersgebied , los van haar merchandise werk voor Feyenoord, een feest worden om toe te treden tot de trainersstaf van het Feyenoord meidenvoetbal: “Ik krijg zes keepsters om te trainen. Twee van Onder 13, twee van Onder 15 en twee van Onder 17. Elke dinsdagavond zal ik tweeëneenhalf uur mee ze op het veld staan. Daarnaast ga ik de wedstrijden van die meiden bekijken. Dat is belangrijk voor het goed afstemmen van de oefenstof. Het is een prachtige vervolgstap voor mij als keeperstrainer. Ik heb nu twee jaar mijn eigen keepersschool Balvast bij SV Ommoord. Keeperstrainingen geven bij Feyenoord kan ik prima combineren met mijn keepersschool. Dat ik mee mag werken aan het realiseren van meiden- en damesvoetbal in Rotterdam-Zuid is een grandioze uitdaging. Ik heb er veel zin in om mijn passie voor het keepen over te brengen op de jeugd. Om keepsters vanuit mijn achtergrond en kennis beter te maken. Ze zullen de fanatieke Kelly gauw genoeg leren kennen. Die is heel anders dan de Kelly die shirts en andere fan artikelen van Feyenoord verkoopt.”

Bron: www.klassekeepers.com/ tekst en foto Maarten Omvlee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.