RVVH VROUWEN TERUG IN DE TOPKLASSE

Na een jaar afwezigheid spelen de vrouwen van RVVH volgend seizoen weer op het hoogste amateurniveau van Nederland. Met 6-0 werd RCL in een eenzijdig duel veroordeeld tot de hoofdklasse. Een succesvolle zaterdag voor de Hercules dames omdat RVVH 2 de beker pakte in Leiderdorp tegen SEP.

De vrouwen van RVVH degradeerden vorig seizoen naar de hoofdklasse. De doelstelling voor dit seizoen was directe promotie naar de topklasse.  Gedurende het seizoen werd duidelijk dat directe promotie niet haalbaar was omdat vv Heerenveen, mede dankzij haar grote zus sv Heerenveen, oppermachtig bleek. Door de tweede periode binnen te halen mocht RVVH de nacompetitie spelen. In de nacompetitie zou in eerste instantie door acht ploegen gestreden worden om één plek in de Topklasse. Omdat kort geleden besloten werd de beloftenteams van de betaalde voetbalclubs uit de Topklasse te halen waren er nu vier plekken beschikbaar.  Eén allesbeslissende wedstrijd moest er gespeeld worden voor een plek op het hoogste niveau.

RCL was als Topklasser op voorhand niet de makkelijkste tegenstander voor RVVH. De spanning onder de dames was dan ook al heel de week aanwezig.  RVVH had wel het thuisvoordeel, mede omdat RCL niet in Leiderdorp zou kunnen spelen vanwege de bekerfinales die daar plaatsvonden.  Het tweede van RVVH won daar met 3-0 van SEP en nam de KNVB beker mee naar Ridderkerk.

Vanaf de start was RVVH sterker dan RCL. Ondanks dat RCL vol overgave de strijd aanbond met de Ridderkerksen kon het geen vuist maken. In de 23e minuut kopte Manuela Grootenboer uit een corner van Nikki de Roest de 1-0 binnen. Zeven minuten later schoot de Roest zelf snoeihard de 2-0 achter keepster Roeleveld.  Ondanks de 2-0 ruststand was trainer Abdalla nog niet gerust op een goed resultaat. Een aansluitingstreffer zou RCL de motivatie kunnen geven om terug te komen in het duel.  Het was keepster Lisette Snel die de aansluitingstreffer voorkwam met een fraaie redding.

In de 70e minuut was het wederom de Roest die scoorde voor RVVH.  De 3-0 was voor RCL het teken om alles of niets te gaan spelen. Voor RVVH de uitgelezen kans om gebruik te maken van haar snelle spitsen. De 4-0 kwam dan ook uit een counter waarbij de bal door Alyssa Dijkstra op Jennifer Oliveira werd gespeeld die koelbloedig de 4-0 scoorde.

Vijf minuten later wisselde Abdalla, Oliveira voor Annemarie Star die na dit seizoen afscheid neemt van het voetbal. Al een minuut later schoof Star de bal in de voeten van Alyssa Dijkstra die de vijfde voor RVVH aantekende.

Tien minuten voor tijd liet Nasser Abdalla scheidend keepster Beau Suurland invallen als beloning voor haar loyaliteit de afgelopen seizoenen waar zij als tweede keepster aan RVVH verbonden was.  Ook Suurland hield de nul.  Het slotakkoord was voor de sterk spelende Nikki de Roest. De 6-0 betekende  haar derde goal in deze wedstrijd.

Voor RVVH is de promotie naar de Topklasse een mooie opsteker. Met de huidige selectie, aangevuld met een aantal nieuwe talenten, kan RVVH met vertrouwen het hoogste amateurniveau tegemoet zien.

RVVH: Lissete Snel (Beau Suurland), Celine Bruens, Esmeralda van den Heerik, Lisanne van Gelder, Isabel Gulden (Jamie van Rijsbergen) Danielle Noordermeer, Jaline Hoek, Manuela Grootenboer, Alyssa Dijkstra, Nikki de Roest, Jennifer Oliveira (Annemarie Star).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.