Romero en Van Dongen verlaten Ajax-vrouwen voor Real Betis

Ana Romero en Merel van Dongen spelen volgend seizoen allebei in het shirt van het Spaanse Real Betis. Het contract van Romero in Amsterdam liep af en Van Dongen kondigde al eerder aan dat ze klaar was voor een Buitenlands avontuur. 

Van Dongen speelt sinds 2015 voor de Ajax-vrouwen en werd twee keer landskampioen. “Het was een hele moeilijke beslissing, maar dit avontuur kwam op mijn pad. Ik heb niet nog tien jaar te gaan als voetbalster en wil alles uit mijn carrière halen. Dan is deze stap perfect”, aldus Van Dongen in Langs de Lijn en Omstreken. “Ik ga wel de Champions League missen, maar tegelijkertijd speel ik twee keer per jaar tegen FC Barcelona, twee keer tegen Atlético Madrid. Dat zijn wedstrijden die ik in Nederland niet ga spelen.”

Eerder liet ze al aan Ajax weten dat de keuze om te vertrekken moeilijk was. “In mijn leven zijn twee keuzes met afstand het moeilijkste geweest. De eerste was dat ik vroeger moest kiezen tussen basketbal en voetbal. Toen heb ik voor voetbal gekozen. De tweede is het besluit om bij Ajax weg te gaan. Ik heb hier een fantastische tijd gehad. Van kleins af aan heb ik gedroomd om voor Ajax uit te komen, heb me hier altijd kind van de club gevoeld. Maar in een nieuwe competitie ga ik weer nieuwe dingen leren en mezelf nog beter ontwikkelen als speelster”.

Bij Real Betis krijgt Van Dongen dus gezelschap van aanvaller Ana Romero, met wie ze de afgelopen twee jaar samenspeelde bij Ajax.

Bron: Ajaxonline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.