Vrouwenploeg Anderlecht blijft bestaan, Coucke op zoek naar sponsors

“Alles berustte op misverstand en op revanchisme”

De vrouwen van landskampioen Anderlecht kunnen op beide oren slapen – de vrouwenafdeling blijft bestaan. Dat bevestigt Marc Coucke.

Naar eigen zeggen heeft hij die drastische maatregel zelfs nooit overwogen, en berust alles op een misverstand en op revanchisme van de eerder ontslagen manager van het vrouwenvoetbal bij RSC Anderlecht, Robert Steeman.

Vorige week, in het feestgedruis na de titel, vertelde Steeman aan de meisjes dat de toekomst van de vrouwenploeg door voorzitter Marc Coucke niet kon gegarandeerd worden, wegens geen budget.

Toen Coucke op zijn beurt de ploeg kwam feliciteren, was de sfeer daarom bedrukt. Steeman had geen autoriteit gekregen om Couckes audit van de vrouwenploeg in de groep te gooien. Waarop Coucke de vrouwen suste en Steeman op staande voet de laan uitstuurde. “Geen budget” strookte niet met de waarheid, wél wil Coucke af van de excessen waar Steeman zich blijkbaar schuldig aan maakte.

Uit revanche dook de ontslagen Steeman gisteravond op bij de training van de dames waar hij vertelde dat de ploeg definitief opgedoekt was.

Niets van aan. Coucke gaat integendeel op zoek naar nieuwe sponsors en legde daarvoor zichzelf de deadline op van 20 mei. Hij benadrukt dat de vrouwenploeg van Anderlecht volgend seizoen het grootste budget van eerste klasse zal hebben en Champions League zal kunnen spelen, maar met een verantwoord beleid.

Tot zover de berichtgeving uit België, wat de gevolgen zijn van de deadline van 20 mei wordt nog niet verteld.
Ook niet wie de dames zijn welke ontslag hebben genomen en of ze weer terug in “dienst” mogen komen.
We mogen er wel vanuit gaan dat Anderlecht komend seizoen wel weer aanwezig is in de competitie en in de Champions League.
Indien meer bekend wordt gemaakt laten wij dit uiteraard weten.

Bron: HLN.be
Foto: Photo News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.