Zevental speelsters PEC Zwolle zet handtekening onder overeenkomst

Vrijdagmiddag hebben zeven speelsters van PEC Zwolle Vrouwen opnieuw, dan wel voor de eerste keer, een handtekening gezet onder hun overeenkomst bij de club. Het gaat om Maud Asbroek, Maxime Bennink, Rebecca Doejaaren, Jeslin Niens, Moon Pondes, Tirsa Postma en Shanel Smid die allen voor één jaar tekenden.

Maxime Bennink (20)
De aanvalster is bezig aan haar tweede seizoen in Zwolle, nadat ze in 2016 overkwam van FC Twente Vrouwen. Dit seizoen kwam ze twintig keer in actie en was daarin vijfmaal trefzeker.

Rebecca Doejaaren (19)
De uit Kraggenburg afkomstige Doejaaren, die al de nodige wedstrijden voor Oranje O17 en later Oranje O19 speelde, is al sinds het seizoen 2014-2015 actief in Zwolle. Dit seizoen miste ze vanwege een blessure een aantal wedstrijden, maar wist toch al zestien keer in actie te komen. Daarin kwam Doejaaren tweemaal tot scoren.

Maud Asbroek (19)
Asbroek is bezig aan haar eerste seizoen bij PEC Zwolle Vrouwen. Daarvoor speelde de middenveldster bij Jong PEC Zwolle Vrouwen. Asbroek speelde tot nu toe elf wedstrijden en scoorde onlangs nog de gelijkmaker tegen PSV Vrouwen (3-3). Dat was haar eerste doelpunt in het Zwolse shirt.

Moon Pondes (17)
Keepster Pondes gaat ook een jaar langer door bij de Blauwvingers. Afgelopen en ook dit seizoen kwam de jonge speelster al een aantal keer in actie. Dit seizoen was dat vier keer. De talentvolle keepster kwam ook al uit voor Oranje O19.

Shanel Smid (18)
Smid speelde dit seizoen al twintig keer (alle keren als basisspeelster) maar maakte nog deel uit van de selectie van Jong PEC Zwolle Vrouwen. De verdedigster tekende vanmiddag voor het eerst.

Jeslin Niens (18)
Datzelfde gold voor Niens, die vorig seizoen (tweemaal) en dit seizoen (tien keer) al speelminuten maakte.

Tirsa Postma (18)
Net als Pondes zette ook die andere talentvolle keepster haar handtekening. Ook voor Postma is dit haar eerste overeenkomst bij PEC Zwolle Vrouwen. Postma maakte dit seizoen haar debuut voor PEC Zwolle Vrouwen in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Hierin plaatste de ploeg van Wim van der Wal zich voor het eerst in de geschiedenis voor de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen.

In de perskamer van het MAC3PARK stadion werden vrijdagmiddag de handtekeningen gezet door de speelsters en Arjan Jansen, directeur Regio Zwolle United.
Van links naar rechts, Moon Pondes, Tirsa Postma, Maxime Bennink, Maud Asbroek, Rebecca Doejaaren, Jeslin Niens en Shanel Smid.
Tekst en foto’s PEC Zwolle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.