Zeven speelsters verlaten ADO Den Haag Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen heeft de aflopende overeenkomsten met zeven speelsters niet verlengd. Suzanne Admiraal, Lauren Delleman, Nikki Rider, Marthe van Erk, Carmen Simonis, Eline Koster en Vesna Veltrop zullen het Cars Jeans Stadion na een aantal mooie seizoenen gaan verlaten.

Lauren Delleman maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar ADO Den Haag Vrouwen. Met name in het eerste deel van het seizoen maakte Lauren veelal deel uit van het Haagse verdedigingsblok. Om maatschappelijke redenen stopt Lauren met voetballen op het hoogste niveau. Lauren kiest voor een carrière in de advocatuur.

Suzanne Admiraal kwam begin dit jaar over van vv Alkmaar. De blonde aanvalster kwam, mede door blessures, tot slechts een gering aantal wedstrijden in het eerste elftal waarin zij een aantal keren heeft weten te scoren.

Rechtervleugel verdediger Nikki Ridder is exponent van de Haagse opleiding. Na twee jaar opleiding in Jong ADO Den Haag Vrouwen, sloot Nikki in het seizoen 2016-2017 aan bij het eerste elftal.

In het seizoen 2015-2016 maakte Marthe van Erk de overstap van CTO Eindhoven naar de Residentieclub. De goedlachse Brabantse, van origine een aanvallende middenveldster, kwam bij de Haagse ploeg voornamelijk uit in de spits.

De Haagse Carmen Simonis sloot na lang blessureleed en een goed jaar bij de vrouwen van RKDEO in het seizoen 2015-2016 aan bij Jong ADO Den Haag Vrouwen. De blonde middenveldster besloot toentertijd in overleg met de technische leiding nog één keer te kijken of zij fysiek instaat was om aan te haken op topniveau. Mede door haar inbreng en fantastische wedstrijdmentaliteit promoveerden de Haagse beloftes naar de Topklasse. Carmen zelf maakte het seizoen daarop de overstap naar het eerste elftal.

Eline Koster kwam in het seizoen 2016-2017 over van CTO Amsterdam naar ADO Den Haag Vrouwen. De boomlange middenveldster, met een groot loopvermogen had veel concurrentie in de Haagse ploeg.

Als laatste speelt ook Vesna Veltrop de komende weken haar laatste wedstrijden in het groengele shirt. Na een aantal seizoenen vol blessureleed heeft Vesna zich terug weten te knokken in de Haagse selectie. Vesna kiest voor een ander avontuur en een andere omgeving. Zij zal komende zomer de overstap gaan maken naar de Amerikaanse competitie en het zomerseizoen deel uitmaken van de selectie van de Dutch Lions.

ADO Den Haag Vrouwen dankt alle speelsters voor hun inzet en wenst hun heel veel succes in hun verdere loopbaan.

Bron en foto: ADO Den Haag Vrouwen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.