post

Ajax na overwinning op Sparta Praag door in de Champions League

Vanavond was het de wedstrijd voor Ajax. Na de 2  – 0  thuis overwinning moest het vanavond gaan gebeuren.
In het achterhoofd nog steeds niet gerust met deze stand na de 1 – 0 voorsprong vorig jaar op Brescia in gedachte welke niet goed afliep.

Ajax begon de wedstrijd ook zeer gespannen, kon geen antwoord geven op de druk die Sparta Praag gelijk oplegde.
Sparta Praag die met een zeer aanvallend team in het veld stond beheerste het middenveld ook de gehele eerste helft.
Diverse zeer gevaarlijke steek ballen door de verdediging  maakte het de verdediging van Ajax niet gemakkelijk.
Toch was er een geweldige kans voor Verhoeve die alleen op keepster Ivana Pižlová afging maar de bal langs het doel zag gaan.
Het was ook wachten op de goal van Sparta Praag, die ook kwam via de Amerikaanse Burkenroad.

De eerste 5 minuten van de tweede helft hetzelfde beeld, totdat Vanity Lewerissa binnen 3 minuten 2 keer kon scoren via mooie uitbraken.
Ajax hield daarna de wedstrijd onder controle, virtueel een 4  – 1 voorsprong deed Benno Nihom besluiten om 3 keer te wisselen.
Als eerste kwam Linda Bakker in het veld voor Lina Salmi, daarna ging match winnaar Vanity Lewerissa eruit voor Vita van der Linden.
Als derde kwam Eshley Bakker het veld in voor Lois Schenkel.
Eshley werd binnen paar minuten nadat ze in het veld stond in de 16 onderuit gehaald, penalty voor Ajax, Kelly Zeeman ging achter de bal
staan maar nam deze penalty helaas niet sterk en Ivana Pižlová kon de bal uit het doel houden.
Tweede helft was het Ajax die totaal niet meer in de problemen kwam en de wedstrijd makkelijk kon uitspelen.

1 oktober is de loting voor de volgende ronde.