Melanie Gerrits

De nu 17-jarige Melanie is op haar zesde begonnen met voetballen bij de meisjes van S.V. Nieuwleusen. Op haar elfde ging ze bij de jongens voetballen. Dit bleef niet onopgemerkt bij de KNVB en daar mocht ze een aantal jaren spelen. Ze heeft drie jaar bij FC Twente gespeeld waar ze veel heeft geleerd. Helaas stopte de opleiding bij FC Twente doordat er geen financiële middelen meer waren. Gelukkig kon ze bij PEC Zwolle terecht om zich verder te ontwikkelen. Toch mistte ze de technische training en de uitdaging bij PEC Zwolle.

Ze heeft toen besloten om weer terug te gaan naar S.V. Nieuwleusen om te voetballen in de jongenscompetitie JO17-1 en drie keer in de week te trainen in Enschede bij de Football Equals Academy om sterker te worden. Deze beslissing is goed geweest voor haar fysieke en technische ontwikkeling. De afgelopen jaren heeft ze ook contact gehad met SC Heerenveen en dit resulteert dat ze de competitie volgend seizoen start bij jong SC Heerenveen vrouwen.

Een meisje in een jongens selectieteam is helaas nog niet vanzelfsprekend bij sommige clubs. Langs deze weg wil Melanie dan ook graag S.V. Nieuwleusen bedanken voor de steun en natuurlijk haar trainer en coach Gert Gosseling voor het vertrouwen.