23 Rosalyn van der Dussen

#
23
Naam
Rosalyn van der Dussen
Nationaliteit
ned Nederland
Positie
Middenvelder
Competities
Eredivisie Vrouwen 2018/2019, Play-off A
Seizoenen
Seizoen 2018/2019
Verjaardag
augustus 9, 2018
Leeftijd
5

Rosalyn van der Dussen stopt bij ADO Vrouwen

De 19-jarige Rosalyn van der Dussen heeft ervoor gekozen om haar voetbalcarrière geen vervolg te geven. Twee seizoenen geleden maakte het ‘kroonjuweeltje uit eigen jeugd’ de overstap naar de hoofdmacht. Diezelfde periode werd bij Rosalyn reuma geconstateerd. De ziekte stond haar zelf afgedwongen plek in het eerste elftal niet in de weg. Helaas stond Van der Dussen wel enige tijd buitenspel, omdat de juiste medicatie nog gevonden moest worden.

Twee jaar lang heeft de middenveldster gevochten om weer fit te worden, maar de koek is nu echt op: ”Er waren binnen ADO twijfels over mijn fitheid en belastbaarheid en dat heb ik met de technische staf besproken. De kans op speelminuten in het eerste zou minimaal zijn. Als voetbalster wil je natuurlijk wedstrijden spelen. Zodoende heb ik ervoor gekozen om mijn voetbalschoenen op te bergen.”

De laatste twee seizoen waren zwaar, zowel fysiek als mentaal, maar toch kijk ik terug op mooie momenten bij ADO Den Haag Vrouwen, gaat Rosalyn verder: ”De eerste twee jaar bij Jong ADO Den Haag Vrouwen zal ik nooit meer vergeten. Het eerste jaar werden we kampioen en het jaar daarop promoveerden wij naar de Topklasse. Ook mijn debuut in het eerste elftal, uit bij Heerenveen, zal mij voor altijd bij blijven. Geweldige ervaringen, waar ik met trots op terugkijk.”