post

CL | FC Twente gaat door in de UEFA Womens Champions League

Wie komt er bij de laatste 16 teams in de UEFA Women’s Champions League?
Dat is de vraag waar het vanavond om draait tijdens de thuiswedstrijd van FC Twente, met 1640 bezoekers.
FC Twente heeft tijdens de uitwedstrijd een goed uitgangspunt neer weten te zetten door met 2-4 te winnen in Oostenrijk.
De verwachting is dan ook dat Sankt Pölten alles op alles zal zetten om de eindstand om te keren.

Sankt Pölten krijgt meteen na de aftrap al de eerste kans. Zagor kan schieten, maar deze bal is geen probleem voor Van Domselaar.
Twente geeft druk en dat loont zich bijna met de eerste treffer. Weerden komt langs de Oostenrijkse verdediging doordat Balog struikelt
over haar teamgenoot. Weerden geeft voor, Vanmechelen heeft voor het intikken maar keepster Abiral red op de lijn, waar het hele
stadion inclusief de stadionspeaker al aan het juichen waren.
Niet veel later is het aan de andere kant wel raak. Bernadett Zagor heeft de bal voor het intikken en zet Sankt Polten op een 0-1 voorsprong.
De uitploeg wil natuurlijk snel door om de achterstand in te halen, maar een minuut later ligt de bal aan de andere kant in het net!
Fenna Kalma zet FC Twente op een gelijke stand door perfect te reageren op het wederom knullige verdedigen van Leonarda Balog.
Stand na 10 minuten: 1-1

Het spel gaat lekker heen en weer, maar echte spanning en sensatie is er niet. Met nog 10 minuten op de klok in de eerste helft begint het
FC Twente publiek met een hoop kabaal achter hun ploeg te staan en ze een boost te geven als er een vrije trap genomen wordt.
Deze wordt niet echt gevaarlijk, evenals de daaropvolgende hoekschop.
Die boost hebben de dames van FC Twente wel gekregen. De grootste kans is voor Fenna Kalma, die de bal voor het intikken heeft.
Helaas maakt ze een misstap en kan daardoor niet goed meer bij de bal. Net naast!

Sankt Pölten laat hier en daar ook van zich horen.
Daphne van Domselaar doet haar werk prima en laat zich niet verrassen.

Ruststand 1-1

De thuisploeg begint ongewijzigd aan de tweede helft, coach Tommy Stroot gaat met dezelfde 11 verder. Sankt Pölten heeft de klungelig overkomende verdedigster Balog gewisseld voor Nicole Sauer.
FC Twente begint sterk aan de tweede helft. Melissa Abiral kan maar net op tijd bij de bal zijn als Fenna Kalma op haar af stormt.
Sankt Pölten geeft zich nog niet verloren. Maria Mikolajova schiet de bal keihard de kruising in en brengt de Oostenrijkse ploeg daarmee op een 1-2 voorsprong.
Meteen daarna krijgt Enzinger een levensgrote kans op de volgende treffer. Haar kopbal gaat maar net naast!
Na 60 minuten spelen krijgt FC Twente een vrije trap op een veelbelovende plek nadat Vanmechelen wordt neergehaald.
Kalma schiet de bal een meter over.

Sankt Polten blijft hoge druk zetten, zo ook op keepster Daphne van Domselaar. Die goed weg komt na het druk zetten van Enzinger.
Het doorjagen van Zagor zet Giesen voor een verrassing. Zagor ziet de keepster ver voor haar goal staan en schiet in de verre kruising.
Van Domselaar kan nog knap redden!

FC Twente is nog een kleine tien minuten verwijderd van de volgende ronde in de UEFA Champions League.
Makkelijk hebben ze het niet, maar mogelijk is het zeker als ze dit goed uitspelen!

Doelpuntenmaker Fenna Kalma wordt vlak voor tijd naar de kant gehaald voor een publiekswissel.
Sabrine Ellouzi mag nog een paar minuten mee doen.
De blessuretijd bedraagt maar liefst 5 minuten.
FC Twente krijgt nog een kans om de stand van deze return op gelijke hoogte te brengen.
Bente Jansen weet om haar tegenstander te komen. De bal komt net achter Ellouzi terecht, waarna Vanmechelen nog uit kan halen.
De bal komt recht op Abiral af, die de bal makkelijk kan pakken.
Tot het einde heeft Sankt Pölten zich terug proberen te vechten, maar tevergeefs. De Oostenrijkse kwamen niet verder dan een 1-2 voorsprong.
FC Twente gaat door naar de volgende ronde door over twee wedstrijden te winnen met 5-4!

Tijdlijn:
6’ Doelpunt Sankt Polten: Bernadett Zagor
8’ Doelpunt FC Twente: Fenna Kalma
46’ wissel Sankt Polten: Leonarda Balog maakt plaats voor Nicole Sauer
51’ Doelpunt Sankt Polten: Maria Mikolajova
54’ wissel Sankt Polten: Isabelle Meyer maakt plaats voor Melanie Brunnthaler
56’ wissel FC Twente: Maud Roetgering maakt plaats voor Licia Darnoud
58’ Gele kaart FC Twente: Davinia Vanmechelen
72’ Wissel Sankt Polten: Mateja Zver maakt plaats voor Jana Scharnbock
78’ Wissel FC Twente: Chayenne van den Goorbergh maakt plaats voor Ella Peddemors
81’ Gele kaart Sankt Polten: Julia Hickelsberger-Fuller
89’ Wissel FC Twente: Fenna Kalma maakt plaats voor Sabrine Ellouzi