post

Oranje | Sarina Wiegman wordt toegevoegd aan KNVB-Beeldentuin

De beeltenis van Sarina Wiegman wordt toegevoegd aan de beeldentuin op de KNVB Campus in Zeist. Dit heeft Jan Dirk van der Zee vandaag, namens de directie van de KNVB, bekendgemaakt in de afsluitende WK-bijeenkomst van de Oranjevrouwen in Zeist.

In de beeldentuin van de KNVB staan onder anderen beeltenissen van Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Johan Neeskens en Rinus Michels. De 49-jarige Wiegman is de eerste vrouw die een beeld krijgt in de KNVB-beeldentuin.

Succesvol

Jan Dirk van der Zee: “Sarina is naast een hele succesvolle trainer ook, en vooral, een heel inspirerend mens. Dit is ze voor haar speelsters, de staf, maar ook voor ons als KNVB. Ze heeft nu al zoveel betekend voor het Nederlands voetbal dat wij als KNVB hebben besloten om haar beeltenis toe te voegen aan onze beeldentuin.”

De directie van de KNVB besloot het beeld van Sarina Wiegman toe te voegen, niet alleen vanwege haar prestaties als bondscoach, maar ook vanwege haar verdiensten eerder als speelster van het Nederlands vrouwenteam. Binnenkort wordt in Zeist bekendgemaakt vanaf wanneer het beeld van Sarina Wiegman te bewonderen is op de KNVB Campus in Zeist.

Oranje van de Eeuw

In de beeldentuin op de KNVB Campus staan op dit moment beelden van Dennis Bergkamp en het Oranje-elftal van de Eeuw. Het Oranje-elftal van de Eeuw was een initiatief van De Telegraaf. Johan Cruijff stelde dit team samen. Hij kwam tot de volgende namen en opstelling: Edwin van der Sar (doel), Ruud Krol (linksback), Frank Rijkaard (centrale verdediger), Ruud Gullit (rechtsback), Wim van Hanegem (linkshalf), Abe Lenstra (linksbinnen), Faas Wilkes (rechtsbinnen), Johan Neeskens (rechtshalf), Piet Keizer (linksbuiten), Johan Cruijff (middenvoor) en Marco van Basten (rechtsbuiten). Als bondscoach van de Eeuw koos Cruijff voor Rinus Michels.

Bij het 125-jarig jubileum van de KNVB werd Dennis Bergkamp door onder meer oud-internationals verkozen om zijn beeltenis, als eerste van de nieuwe eeuw, te laten toevoegen aan de KNVB-beeldentuin.

Bron: Ons Oranje

6 thoughts on “Oranje | Sarina Wiegman wordt toegevoegd aan KNVB-Beeldentuin

  1. Wat een TERECHT EER betoon aan deze vrouw! misschien nog wel mooier dan het krijgen van een koninklijke onderscheiding!! Gefeliciteerd Sarina, en dank voor alles wat jullie als ELFTAL en TECHNISCHE STAF aan ons Nederlanders hebben laten zien!!! Een diepe buiging!!!

  2. Dit is geweldig! Hoe ze als trainer is, kan ik niet beoordelen, maar dat moet wel goed zijn als je het EK wint en tweede wordt op het WK. Maar ik was vooral onder de indruk van de wijze waarop zij met de pers omgaat. Daar kan menig mannelijk coach nog wat van leren. En dat was dan ook weer te merken aan haar speelsters, zeggen zoals het is. Geen spelletjes, vliegen afvangen, onbeschoft zijn of teveel medaitraining gehad hebbende antwoorden geven. RESPECT!!!
    Natuurlijk zijn er vreselijk respectloze journalisten. Je mag kritiek hebben op het spel, maar op de vrouw spelen, dat is te erg voor woorden. Nederland verloedert helaas met Johan Derksen voorop. Maar blijf erboven staan meiden!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.