post

Plannen om het WK vrouwen 2027 naar Nederland te halen

Volgens het AD wil D66 dat Nederland in 2027 het WK vrouwenvoetbal gaat organiseren.
De partij krijgt steun van VVD, CDA en ChristenUnie.
Ook de KNVB ziet het plan zitten.

Maandag zal Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66) minister Bruno Bruins het plan voorleggen, ze wil dat hij met de KNVB gaat praten om uit te zoeken wat de overheid kan doen om het WK naar Nederland te halen.

“Deze vrouwen verdienen volle stadions en media-aandacht. Ze zijn echt benaderbare rolmodellen voor meiden die sporten of die willen sporten. Wat is er dan mooier dan het organiseren van het grootste vrouwenvoetbalevenement in de wereld?”, aldus Diertens.

Nederland dacht eerst geen kans te maken op de organisatie van het toernooi doordat de Verenigde Staten het WK binnen wilden halen, maar in juni kreeg dat land samen met Canada en Mexico de organisatie voor het WK voor mannen in 2026.
Aangezien het ongebruikelijk is dat grote toernooien op rij in hetzelfde gebied worden gehouden, lijkt de weg open te liggen voor Nederland.
“Aan WEURO 2017 hebben we kunnen zien wat de impact van zo’n toernooi kan zijn, zowel voor de topsport als de breedtesport. De belangstelling voor de OranjeLeeuwinnen is enorm, dat bleek vorige week nog maar een keer bij de plaatsing voor het WK 2019″

De verwachting is dat FIFA in 2023 een beslissing neemt over de toewijzing van het toernooi in 2027.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.