FC Twente gaat ook versterken met nieuwe aanwinsten

FC Twente Vrouwen heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Sisca Folkertsma en Lysanne van der Wal. Folkertsma (20 jaar) komt over van Ajax Vrouwen, Van der Wal (20 jaar) komt over van BV Cloppenburg. Beide speelsters tekenden vandaag hun contract bij FC Twente.

Sisca Folkertsma speelt momenteel voor Ajax Vrouwen en in het verleden onder meer voor PSV Vrouwen en sc Heerenveen Vrouwen. De middenvelder was onderdeel van de selectie van de Oranje Leeuwinnen die afgelopen zomer in De Grolsch Veste de Europese titel pakte. 

Folkertsma over haar overstap naar FC Twente Vrouwen: “FC Twente Vrouwen is een mooie club en voor mij is het op dit moment de beste keuze om naar Twente te komen, omdat ik denk dat ik hier beter tot mijn recht kan komen. Ik wil graag een stabiel seizoen draaien bij FC Twente Vrouwen en zoveel mogelijk minuten maken.”

Lysanne van der Wal komt momenteel uit voor BV Cloppenburg in de 2. Bundesliga. Voor haar overstap naar Duitsland speelde zij in Nederland onder meer voor sc Heerenveen. In het verleden maakte Van der Wal ook deel uit van het Nederlands Elftal voor speelsters tot 19 jaar.

Van der Wal: “Ik was toe aan een nieuwe stap in mijn carrière en daarom heb ik gekozen voor FC Twente. Het is een mooie, grote club en dat sprak mij aan. FC Twente is een voetballend team en dat past bij mij. Ik wil mij bij FC Twente Vrouwen graag verder ontwikkelen.”

Trainer Tommy Stroot over beide aanwinsten: “We volgen Sisca al een geruime tijd, wij zijn dan ook van mening dat haar mentaliteit en haar manier van spelen goed past bij ons. Nog steeds zijn wij overtuigd van het feit dat Sisca een aanvulling is binnen onze selectie. Sisca heeft als doel om een vaste plek bij de Oranjeleeuwinnen te bemachtigen, wij willen haar ondersteunen in haar ontwikkeling om uiteindelijk haar doel te kunnen bereiken.” “Lysanne ken ik nog van mijn tijd bij SV Meppen, als speelster van BV Cloppenburg. Wat mij toen al opviel, was dat er niet veel speelsters in het vrouwenvoetbal zijn zoals zij. Ze is een speelster die verdedigend sterk is, zowel op het middenveld en als back, daarmee zal voor ons een welkome versterking zijn in de selectie. Daarnaast zijn haar drive en mentaliteit de factoren die voor mij doorslaggevend waren.“

Bron en foto’s: FC Twente website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.