SC Heerenveen Vrouwen start talententeams O14 en O16 jaar

Stichting SC Heerenveen Vrouwen zal met ingang van seizoen 2018-2019 uitbreiden met een nieuw talententeam voor meiden onder 16 jaar (MO16) en een trainingsgroep voor meiden onder 14 jaar (MO14).

Vanaf de start van de Eredivisie Vrouwen is SC Heerenveen vertegenwoordigd. Op dit moment is het eerste elftal nog actief in de kampioenspoule en sneuvelde het afgelopen zondag in de laatste seconden tegen Ajax tijdens de halve finale van de bekercompetitie. Het beloftenteam staat op de drempel van het kampioenschap met daarop volgend promotie naar de Topklasse.

Voor een goede aansluiting en doorstroming vanuit eigen opleiding richting het beloftenteam en het eerste elftal komen er 2 teams bij. Het MO16 team zal in een jongenscompetitie gaan spelen. Deze groep meiden is al geselecteerd. Het MO14 team zal een trainingsgroep worden die op de zondagochtend (eenmaal per twee weken) op de velden van Udiros in Nieuwehorne zal trainen. Hiervoor worden maximaal 20 meiden uit Noord Nederland geselecteerd.

“Gezien alle ontwikkelingen binnen het vrouwenvoetbal willen wij jonge meiden de kans bieden zich onder professionele begeleiding verder te ontwikkelen tot topspeelster voor de Eredivisie. Daarnaast proberen we hiermee structureel een doorstroom te creëren van eigen opgeleide speelsters, afkomstig uit Noord Nederland, die in Heerenveen VR1 in de top van de Eredivisie kunnen spelen.”, aldus Hoofdtrainer en Technisch manager Roeland ten Berge.

Op zondag 3 juni organiseert SC Heerenveen Vrouwen een Rabobank Talentendag voor talentvolle jonge speelsters die geboren zijn in 2004, 2005, 2006 of 2007, ten behoeve van de trainingsgroep MO14. Deelnemers kunnen zich gratis inschrijven via de Heerenveense website: www.vrouwenscheerenveen.nl.

Bron: GrootHeerenveen.nl
Foto: Ann Mor ( beloftenteam Heerenveen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.