post

Eredivisie | PSV Vrouwen contracteert Mexicaanse top keepster

PSV Vrouwen weet zich voor minstens twee seizoenen verzekerd van een Mexicaanse topkeepster. Met de komst van international Cecilia Santiago heeft PSV Vrouwen haar eerste speelster uit Mexico binnen.

Santiago komt over van Club América in Mexico en tekent voor twee seizoenen bij PSV Vrouwen. De 24-jarige keepster sluit deze voorbereiding aan bij het team dat traint op De Herdgang. Daar keepte ze afgelopen april ook al toen de selectie van Mexico het in een oefenwedstrijd opnam tegen PSV Vrouwen.

De transfer zong al enige tijd rond in de Mexicaanse media waar PSV op enorme populariteit kan rekenen. Santiago is de eerste Mexicaanse vrouw die zich verbindt aan een Nederlandse club. Santiago geldt als uitermate ervaren en talentvolle doelvrouw Zo was ze als jongste keepster ooit actief op het WK (Duitsland 2011) en speelde ze bij clubs in de Verenigde Staten, Cyprus en IJsland.

Erick Gutierrez gaf Santiago alvast een warm welkom.
https://twitter.com/i/status/1129460225969459200

 

post

Europa | Zaterdag avond de finale UEFA Women’s Champions League

Morgenavond is de finale van de Women’s Champions League en die gaat tussen Barcelona en Olympique Lyon.

Deze competitie startte in het seizoen 2001/02 onder de naam UEFA Women’s Cup, vanaf seizoen 2009/10 werd de naam gewijzigd in UEFA Women’s Champions League.
De finale van de vrouwen wordt twee dagen voor de mannen finale van de UEFA Champions League gespeeld.

Voor Barcelona is het de eerste keer dat ze finale bereiken, Olympique Lyon stond in de laatste 9 edities al 7 keer in de finale.
Van deze 7 keer werd 5 keer de finale gewonnen.

Wat we zeker weten is dat er in ieder geval een Nederlandse speelster de UWCL gaat winnen.
Bij Olympique Lyon speelt Shanice van de Sanden en bij Barcelona spelen Lieke Martens en Stefanie van der Gragt.

De wedstrijd wordt gespeeld in het Groupama Aréna in Boedapest en begint om 18.00 uur.

 

 

 

post

Oranje | Oranje Onder 17 verliest de finale na sensationele penalty serie

In het Bulgaarse Albena is vandaag de Finale gespeeld van het Europees Kampioenschap onder 17.

In een redelijk gevuld stadion was het Duitsland die sterk aan de wedstrijd begon, Nederland had moeite met de Duitse sterke ploeg.
De eerste kansen waren dan ook voor Duitsland, maar Oranje vocht zich terug.
Duitsland scoorde de eerste goal via Weidauer, maar onze topper Nikita Tromp kon 2 minuten later alweer de gelijkmaker scoren en evenaarde het record van Vivianne Miedema.
De ruststand bleef 1 – 1 en de tweede helft was een zeer spannende helft, beide teams speelden aanvallend en hadden wisselend de controle over de wedstrijd.
Geweldige kansen over en weer maar tot aan minuut 90 werd er niet meer gescoord.
Keeper Lisan Alkemada wordt nog gewisseld in verband met de penalty’s door Claire Dinkla.

De penalty serie volgt.
Tromp scoort : Duitsland scoort
De Vette scoort  : Duitsland scoort
Dana Foederer mist : Duitsland mist
Lobke Loonen mist: Duitsland mist
Peddemors mist: Duitsland mist
Esmee Brugst mist: Duitsland scoort

Helaas heeft Oranje het net niet gered, maar wat een geweldige prestatie om zover te komen !!

post

Oefenwedstrijd | FC Twente oefent tegen Sp. Neede ivm 100 jarig jublieum

Vrijdagavond 17 mei komen de vrouwen van FC Twente naar de Sp. Neede.

In verband met het 100 jarig bestaan van deze vereniging is deze oefenwedstrijd tegen FC Twente vrouwen opgezet.
Om 19:00 uur klinkt het fluitsignaal voor de wedstrijd Sp. Neede vrouwen – Fc Twente Vrouwen.
Een mooie wedstrijd tussen de huidige kampioen van Nederland en de kampioen van de 5e klasse zondag
De dames van Sp. Neede hopen uiteraard in grote getallen te worden aangemoedigd. Entree: kinderen t/m 8 jaar gratis ?? kinderen van 9 t/m 16 jaar €2,50 en 16 jaar en ouder € 5,00.

Het team uit Neede bestaat uit de selectie van het eerste vrouwenelftal, aangevuld met de vrouwen uit het 25 plus-elftal. Zij staan onder leiding van trainer Bert Eggink en assistent scheidsrechters Marcel ten Have en Rob Vos. De speelsters zijn: Kayleigh Bok (keepster), Lynn Rexwinkel, Indy Vrielink, Silke Olbach, Roan Markink, Noor Eppink, Maartje Vos, Petra Vehoff, Birgit Nijland, Jonna Bolster, Myrna Koers, René Stapelbroek, Britney Kok, Ramona van der Ende en Pien ter Haar. Loes Kettering, Leonie Kemp, Susanne van den Berg-Horstman en Marloes ten Hoopen vertegenwoordigen de 25+ vrouwen.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er in de middag een voetbalclinic voor meiden en dames tot 19 jaar met de FC Twente Vrouwen.

Bron: Sportclub Neede

Oranje | Koop vanaf vandaag het gloednieuwe WK-shirt met speelsters namen erop

Voor het eerst hebben de Oranjeleeuwinnen een eigen T-shirt te koop met naam erop voor de fans.

Het shirt heeft een V-hals en een iets langere mouw. Een grafische afbeelding van een tulp siert de voorzijde. En (uiteraard) prijkt het speciale leeuwinnenlogo ook op de borst. Dit logo werd aan de vooravond van de succesvolle zomer van 2017 door Nike en KNVB geïntroduceerd.

Het unieke OranjeLeeuwinnen thuisshirt is alleen verkrijgbaar in dames- en kindermaten. Dus de mannen hebben alleen keuze uit de normale collectie.

Het nieuwe shirt is vanaf nu online te koop via Nike.com en knvbshop.nl, maar ook bij Intersport of verschillende andere retail winkels.

post

Eredivisie | Twente met ingang van komend seizoen op sportcomplex Het Diekman

FC Twente Vrouwen heeft een nieuwe speellocatie. Met ingang van komend voetbalseizoen traint en speelt de landskampioen op het complex van Sportclub Enschede op Het Diekman.

Gemeente Enschede, Stichting FC Twente vrouwen, Sportaal en de directie van FC Twente hebben dit in goed overleg gezamenlijk besloten. Het besluit volgt op een opdracht van de Enschedese gemeenteraad, gedaan op 8 april van dit jaar, om de trainingsfaciliteiten onder te brengen op de historische grond van ‘Het Diekman’.

De beloften van FC Twente Vrouwen spelen sinds afgelopen seizoen al op ‘Het Diekman’. Met de komst van FC Twente Vrouwen ontstaat daarmee een duidelijke verbinding. Daarnaast  blijven de jeugdteams van onder 11 tot en met onder 16 trainen op ‘Het Diekman’. Voor zowel FC Twente Vrouwen, de beloften van FC Twente Vrouwen, als de onder en middenbouw van de Voetbalacademie zijn afspraken gemaakt, in ieder geval tot en met het seizoen 2021-2022. De huidige accommodatie bij Sportclub Enschede (SCE) krijgt een uitstraling passend bij deze ontwikkeling. Dit gebeurt uiteraard in samenspraak met SCE en andere betrokkenen.

ONTWIKKELING NAAR SPORTCAMPUS HET DIEKMAN 

Gemeente Enschede, Stichting FC Twente Vrouwen, Sportaal en de directie van FC Twente hebben een aantal gesprekken gevoerd over de terugkeer naar ‘Het Diekman’. Het leidende uitgangspunt is steeds geweest om aan te sluiten bij de visie over het doorontwikkelen van ‘Het Diekman’, waarvan FC Twente onderdeel gaat zijn. De geldende afspraken die al gemaakt zijn op de huidige trainingslocaties worden vanzelfsprekend gerespecteerd.

Op dit moment traint en speelt FC Twente Vrouwen op het sportpark van Achilles ’12 in Hengelo. “Het was ons vanaf het begin bekend dat dit een tijdelijke situatie zou zijn,” aldus Cristian Kamphuis, bestuurslid van Achilles ’12. “Natuurlijk vinden we het jammer dat we de vrouwen van FC Twente zien vertrekken. Het gaf een mooie impuls aan onze vereniging in het algemeen en het meidenvoetbal in het bijzonder. Maar sportief gezien is dit een logische keuze.”

Hans Siers, voorzitter Stichting FC Twente Vrouwen: “Het is goed dat er zo snel duidelijkheid is over de nieuwe speellocatie van FC Twente Vrouwen. Samen met gemeente Enschede gaan we snel aan de slag om die aanpassingen aan te brengen die een goede competitiestart in augustus mogelijk maken. FC Twente Vrouwen dankt bestuur en vrijwilligers van Achilles ’12 Hengelo voor de fantastische samenwerking op hun locatie in het afgelopen jaar. Met hun inzet hebben zij ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het behalen van onze landstitel.”

LANGE-TERMIJN-VISIE 

Alle bovengenoemde partijen hebben afgesproken deze periode ook te gebruiken om te werken aan een lange-termijn-visie. Daarbij wordt in beeld gebracht wat nodig is om alle jeugdelftallen, de beloften en het eerste elftal in de toekomst mogelijk ook te laten trainen en/of spelen op het Diekman. Eén van de uitgangspunten horend bij de visie is om het gebied aan de kant van het Stedelijk Lyceum door te ontwikkelen tot een talentencampus. Deze is erop gericht dat talenten zich zo breed mogelijk ontwikkelen, dus ook het beoefenen van andere sporten om als sporter completer te zijn. Ook draagt het bij aan een betere verbinding met het Stedelijk Lyceum als Topsport Talentschool. Deze school biedt een aangepast lesprogramma aan jonge sporttalenten om het volgen van onderwijs met sport te combineren.
Afbeeldingsresultaat voor SPortpark Het Diekman
Bron: FC Twente

post

Eredivisie | VV Alkmaar profiteert van geweldige opleiding Academie

8 Beloften door naar A-Selectie

`WIE DE JEUGD HEEFT, HEEFT DE TOEKOMST`

Een bekend Nederlands gezegde. Tevens is het zo dat wie investeert in de jeugd kan hier in de toekomst profijt van hebben. Komend jaar hebben we bij Alkmaar zeker profijt van alle investeringen die wij hebben gedaan. Er zullen 8 speelsters van de Beloften aansluiten bij de A-selectie komend jaar, iets waar wij als opleidingsclub heel trots op mogen zijn.

Robin Beemsterboer, Chanté Dompig, Chimera Ripa, Nicole Stoop, Rachel van Netten, Puck Donker, Simone Hand (ontbreekt op groepsfoto) en Kim de Wit schuiven allemaal door naar de A-selectie van VV Alkmaar.

Samen met Anna Ursem, Sanne Koopman, Louise Bos, Jasmijn , Anne -Fleur Duppen en Anna Knol die ook uit de eigen opleiding komen, bewijst VV Alkmaar een echte opleidingsclub te zijn.

De vrijgekomen plekken in het Talententeam worden opgevuld door de volgende lichting; onze talenten van de MO17. Deze meiden speelden afgelopen seizoen in de 1e klasse jongenscompetitie en zullen nu de overstap maken naar de Talentencompetitie.

Tekst en foto: VV Alkmaar

post

Oranje | Onze jonge Oranjeleeuwinnen in de FINALE tegen Duitsland

In Kavarna is vandaag de halve finale voor Oranje onder 17, de zeer sterke ploeg van Spanje is de tegenstander.
Spanje de huidige Europees en wereld kampioen moet worden verslagen om de finale te halen.

De start is voor beide teams weer aftasten, de keepers worden aan beide kanten getest met afstandsschoten maar
Nikita Tromp krijgt een schotpoging, maar de bal is te zacht en wordt makkelijk door de Spaanse keepster Valenzuela opgepakt.
In de tiende minuut even een lastige situatie na een corner van Spanje, de bal blijft in het doelgebied hangen maar Spanje krijgt de bal gelukkig niet tussen de Nederlandse doelpalen.

Spanje  wordt na een kleine 10 minuten sterker en de behendige spits Paralluelo wordt vaak gezocht als aanspeelpunt.
Nederland blijft onder druk staan, middenveld is in Spaanse handen en Oranje komt er moeilijk uit.
Pas in de 25e minuut krijgt Oranje een kans, Lotje de Keijzer krijgt een mooie pass en loopt op de keepster af, maar de afwerking was niet sterk, zacht schot beland bij de keepster, had eigenlijk voor moeten geven op Nikita Tromp.
Vlak erna weer een mooie kans voor Ella Peddemors, wordt licht tegen gehouden in het strafschop gebied en geeft mooi voor, helaas was er niemand om in te schieten.
In minuut 40 is het Hernández die van afstand op de lat schiet, maar gelijk erna de tegenaanval schiet Lotje de Keijzer de bal achter de Spaanse keepster Valenzuela, 0 – 1, van halverwege de Spaanse helft met twee Spaanse dames in haar nek rent Lotje richting doel en schiet mooi in.
Helaas gelijk na de aftrap wordt de doelpuntenmaakster geblesseerd en moet het veld verlaten.
Met een mooie 0 – 1 voorsprong gaan we rusten.

De tweede helft zal Spanje moeten gaan aanvallen, wat een mooie mogelijkheid zal geven om te counteren, maar Spanje zal zeer lastig zijn te verdedigen.
Dat was al snel te zien in de tweede helft, na 3 minuten een schot welke via binnenkant paal tergend langzaam voorlangs het doel kruipt, maar gelukkig geen Spaanse voet in de buurt om de bal erin te schoppen.
Weer een mooie aanval over 3 schijven opgestart door Paralluelo  welke uiteindelijk een schot oplevert van Hernández welke net over het doel van Claire Dinkla gaat.
Nederland heeft het zwaar, de Spaanse meiden hebben het meeste balbezit en zetten onze jonge Oranjeleeuwinnen onder druk.
Dan een aanval van Oranje, een doelpoging wordt afgeslagen en de baal komt bij Esmee Brugts terecht, die draait en geeft een geweldig mooie lob over de Spaanse verdediging naar de oplettende Iris Stiekema die schitterend kan afmaken.
Wat een luxe, 0 – 2 voor tegen de huidige Europees en Wereldkampioen, en Spanje die tot dusver geen enkele tegen goal te verwerken kreeg staat er nu 2 achter.
Spanje krijgt kans en genoeg, uit een corner wordt er bijna raak gekopt.
Zaina Bouzerrade komt er in minuut 72 in, ze gaat Ilham Abali verlossen na een enkel blessure
Vlak voor einde maakt Oranje een einde aan de onzekerheid, Nikita Tromp schiet de bal mooi in en een geweldige ontlading volgt.
Er volgt nog een dubbele wissel,  coach Robert de Pauw weet nu zeker dat het niet meer uit handen kan worden gegeven.
Toch krijgt Spanje er nog een goal in, Lloris scoort onverwachts nog.

Na 2 keer in de halve finales te zijn uitgeschakeld nu eindelijk een overwinning tegen Spanje.
Nikita Tromp met 4 goals de topscoorder van het toernooi tot nu toe.

Nederland staat in de FINALE tegen de Duitsers, waarin in de poule fase werd gewonnen met 3 – 2.
Vrijdag is de finale en deze wordt uiteraard ook rechtstreeks uitgezonden via de NOS site of NOS app.

 

 

Buitenland | Jill Roord verhuisd naar Arsenal

Jill Roord maakt de transfer van Bayern München naar Arsenal. De 22-jarige middenvelder en Oranje international vertrekt na twee seizoenen uit Duitsland. Voordat zij in de Frauen Bundesliga uitkwam voor Bayern München, speelde zij 4 seizoenen bij FC Twente in de Eredivisie vrouwen. Na de zomer maakt Roord haar opwachting in de Women’s Super League, waar ze zich aansluit bij de regerend kampioen.

Roord: “Arsenal is de kampioen in een ambitieuze competitie. Ik volg de Women’s Super League al jaren en het is altijd mijn droom geweest om daar te spelen. Ik hou van de aanvallende speelstijl van Arsenal en denk ook dat dat goed bij mij past. Ik kan me in Engeland weer op een andere manier verder ontwikkelen als voetbalster.”

Voordat Roord zich meldt in Londen, speelt ze met Oranje het WK in Frankrijk. Dat is na het WK in Canada (2015) en het EK in Nederland (2017) het derde eindtoernooi voor Roord.

Afbeeldingsresultaat voor jill roord vrouwenvoetbal nederland

Bron: Flowsports.nl
Foto: OnsOranje