post

Oranje | Onder 19 speelt vanmiddag haar halve finale tegen Duitsland

Vandaag speelt Oranje onder 19 om 17.00 uur in het mooie Firhill Stadium de belangrijke wedstrijd tegen Duitsland, winnaar van deze halve finale staat tegen Spanje of Frankrijk in de finale.

Laatste belangrijke wedstrijd tegen Duitsland was vorig jaar in Zwitserland ook voor het EK, deze werd met 1 – 0 gewonnen door een doelpunt van Rebecca Doejaaren.

Door deze plek in de halve finale is een ticket voor de Olympische Spelen volgend jaar in Nigeria zeker gesteld.

Geheimen hebben Nederland en Duitsland nauwelijks voor elkaar. In de voorbereiding op dit EK troffen beide talentenploegen elkaar in een oefenwedstrijd. Daarin had Nederland de touwtjes volledig in handen. “Dat was een prima wedstrijd die ons een goed gevoel gaf, maar dat zegt nu niets meer”, aldus Lisa Doorn die feilloos de sterke kanten van de oosterburen kan benoemen. “Snelheid voorin, fysieke ploeg, goed positiespel en staan verdedigend sterk. ”

Vanmiddag maakt bondscoach Jessica Torny  de opstelling bekend.

Chasity Grant

3 thoughts on “Oranje | Onder 19 speelt vanmiddag haar halve finale tegen Duitsland

  1. Op de eerste plaats hebben ook deze meiden miijn respect.Ik hoop op winst vanmiddag.Ik ben een supporter van dames/meiden voetbal omdat deze groep nog steeds niet de waardering krijgen die zij verdienen.Dat vind ik erg jammer.Mannen voetbal domineerd in mijn ogen nog steeds en dat is verkeerd.Het moet van zelfsprekend zijn dat er meisjes beginnen met voetbal.Nou toppers zet h,m op tegen de Duitsers vanmiddag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.