Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - Os Lusitanos | Ronde 13 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Bert van Hemert

Dansschool Biersteker had er echt wel zin in om deze avond tegen de mede koploopster Os Lusitanos te spelen. Maar er tegen spelen, of mee doen om de winst zijn twee verschillende zaken.

Hoewel de eerst kans was zelfs voor dansschool Biersteker, maar het schot van Stefanie Hand, ging rakelings voorlangs. Het spel ging in het begin wel gelijk op. Ook Cynthia Kootker zag een schot net naast gaan. Maar het was toch degene, waar Dansschool Biersteker het meest bang voor was, Petra Verbeek , die in de 6e minuut vanaf achteren opkwam, en onhoudbaar voor Eline Roet inschoot.0-1.

Eline Roet had in deze periode weer een paar geweldige reddingen op schoten van Petra Verbeek en Shirley Smith. In de 9e was er een ongelukkige terugspeelbal van Lisa de Groot, die Os Lusitanos een vrije trap op de cirkel opleverde. Petra Verbeek schoot de bal keihard in, maar deze werd onderschept, door een goede aktie van Nathalia Santibanez Vargas. Helaas liet de scheidsrechter, de vrije trap overnemen, omdat Nathalia te vroeg zou zijn ingelopen. Dat werd aan de kant van Dansschool Biersteker ten zeerste betwijfeld. De opnieuw genomen vrije van Petra Verbeek ging onhoudbaar in de kruising.0-2. Verder was aan het eind van de eerste helft nog een goede kans voor Cynthia Kootker, maar die ging ver naast.

In de tweede helft kon Dansschool Biersteker niet meer meekomen. Door het hoge tempo van Os Lusitanos werden door de dansschool Biersteker speelsters steeds meer persoonlijke fouten gemaakt, en kreeg Os Lusitanos steeds meer kansen. In die periode pakte Eline Roet vrijwel alles wat op doel af kwam. Het mocht echter niet baten. Het was Giliane Louwaars, die in de 8e minuut, uit een scrimmage 0-3 wist te scoren. In de 10e minuut was het nog wel weer Cynthia Kootker die in de counter vrij op Jesca Willemsen af kon gaan, maar helaas naast schoot. In de 13e minuut wist Os Lusitanos nog 2x te scoren. Eerst was het weer Giliane Louwaars, die hard de 0-4 scoorde, gevolgd door direct na de aftrap door Petra Verbeek, die 0-5 scoorde. Ook in de 19e minuut was nogmaals Petra Verbeek, die weer scoorde. 0-6.

In de 19e minuut ging Lisa de Groot nog vrij op Jesca Willemsen af. Ze speelde de bal echter te ver voor haar uit, en in een poging om de bal nog te raken, raakte ze echter Jesca Willemsen, die daardoor geblesseerd raakte, en het veld moest verlaten. Petra Verbeek maakte toen de wedstrijd af onder de lat. De eindstand bleef dus 0-6.