A+ R A-

2x Fortuna aan kop

Dit weekend is de nieuwe competitie voor het seizoen 2016-2017 van start gegaan en werden alle wedstrijden gespeeld in de Topklasse, Hoofdklasse A Zaterdag en HKB zondag. Lees hiervoor de nabeschouwing. Vrouwenvoetbalnederland zal net als voorgaand seizoen wekelijks een voorbeschouwing, de uitslagen en standen bijhouden. 

 

We hopen ook nog steeds de Selecties (alle namen en liefst met foto) uit deze competities te vergaren. U kunt ons emailen hierover!

 

Wij wensen alle clubs in de Top en Hoofdklassen veel succes!

 

Lees ook  De Promotie en Degradatie regeling voor het nieuwe seizoen!

Dit artikel staat standaard op onze website onder Competities!

 

U kunt zelf een Statistische voorbeschouwing maken door simpel weg op het min tekentje te kilikken waar straks de uitslag komt te staan!

 

Programmas

Top en Hoofdklassen

 

 

 

Uitslagen

Uitslagen Top

 

 

Uitslagen HK ZAT

 

 

Uitslagen HK ZON

 

 

Voorbeschouwing

Topklasse

We beginnnen met de Topklassen Vorig seizoen een nieuwe kampioen, voor het eerst won DTS Ede het Kampioenschap in de Topklasse.
Een top prestatie al waren ze door vele trainers op deze site wel als een favoriet beschouwd!

 

Maar liefst vier nieuwe teams in de Topklasse.

RVVH, de club uit Ridderkerk moest wel een hele lange weg afleggen voor het ticket topklasse! Ze eindigden tegelijk met Jong FC Twente op de 1e plaats, beslissingswedstrijd kwam eraan te pas en die werd verloren. De geschiedenis van Jong FC Twente weten we, helaas!
Ieder geval RVVH moest via de play offs een ticket zien af te dwingen. En dat lukte ook op 18 juni (vele voetbalsters lagen al op het strand) wonnen ze van FC Eindhoven die voor lijfbehoud knokten.

 

Voor de tweede maal keert RVVH terug in de Topklasse.
Even ons geheugen opfrissen, de Topklasse begon pas in het seizoen 2011-2012. RVVH zat bij deze 12 clubs die deelnamen in het Eerste seizoen Topklasse. De nummers 1 t/m 9 promoveerden naar de Topklasse, RVVH was nummer 9! Helaas voor RVVH degradeerden ze direct weer uit deze Topklasse in 2011-2012.

 

Andere nieuwkomer is SC Woezik.

SC Woezik presteerde het net als Eldenia een seizoen ervoor om het hoogste niveau te bereiken in een zeer kort tijdsbestek.
Dat geldt ook voor de andere twee nieuwkomers Jong ADO Den Haag en Jong Telstar, al moest Woezik een wat langere traject afleggen. In het seizoen 2012-2013 zaten ze nog in de 2e klasse Oost H! Ze werden kampioen, promoveerden naar de Eerste Klasse D (2013-2014), werden direct kampioen, promoveerden naar de Hoofdklasse Zondag (2014-2015). Eindigden op een 6e plek maar vorig seizoen kampioen van deze Hoofdklasse Zondag!

 

 

Jong Telstar is een jong team qua geschiedenis in het vrouwenvoetbal net als Jong ADO.
In het seizoen 2014-2015 speelden ze in de Eerste klasse A. Ze behaalden een periode titel en wonnen via de play offs een plekje in de Hoofdklasse Zaterdag.

 

Vorig seizoen eindigden ze 7e maar doordat ze een periode titel hadden gewonnen, presteerden ze het wederom via de play offs een plaatsje af te dwingen in de Topklasse.

 

Jong ADO Den Haag bereikten op dezelfde manier de Topklasse via de play-offs. Zij eindigden als 3e in de Hoofdklasse Zaterdag (met 14 clubs).

Jong ADO en Jong Telstar begonnen allebei in de Eerste Klassen. MAAR Jong ADO won in hun eerste seizoen het kampioenschap in de eerste klasse A (2014-2015). Vorig seizoen via de play offs (3e plaats) een plaatsje in de Topklasse.


 

 

Hoofdklasse Zaterdag

In deze klasse dit seizoen 12 clubs, vorig seizoen waren dit er nog 14. Toch maar liefst vijf nieuwe clubs, een onvoorspelbare competitie denken wij zo. Of zouden de teams als RCL, Ter Leede 2, Be Quick'28 1, VIOD de toon gaan bepalen?

 

Nieuw zijn:

Heerenveen TT (gedegradeerd Top)

HTC Zwolle (kampioen 1B)

IJzendijke (gepromoveerd)

Sporting'70 (gepromoveerd)

Ste.Do.Co 1 (kampioen 1A)

 

IJzendijke mag direct hun mouwen opstropen, zij reizen naar Leiderdorp!

En Be Quick'28 en Ter Leede 2 spelen meestal tegen elkaar gelijk, zal dit weer gebeuren?

 


 

 

Hoofdklasse Zondag

Deze klasse heeft 14 clubs en makkelijk zal het niet gaan worden, vermoeden wij zo. Een lange weg naar het kampioenschap!

Maar liefst 7 nieuwe clubs en niet de minsten. Drie uit de Topklasse en 2 kampioenen van de eerste klasse C en D en twee clubs die wisten te promoveren.

 

Maar we onderschatten ook niet de clubs die erin zijn gebleven, want daar zitten clubs bij die zeker een gooi zullen doen naar het kampioenschap o.a. RKSVN Nuenen (vorig jaar 2e), maar wat denk U van Buitenveldert 2 (nr 3). En zo zijn er nog vele clubs.

 

Een spannend seizoen verwachten wij zo.

 

En de wedstrijd begint al met een topper Buitenveldert 2 tegen Prinses Irene, de nummers 3 en 4 tegen elkaar van vorig seizoen.
Of wat te denken van Nuenen thuis tegen Fortuna Wormerveer, de nummer 2 tegen degradant uit Topklasse! Debutanten Venray en Maarssen nemen het tegen elkaar op.

 

Nieuw zijn:

FC Eindhoven (gedegradeerd uit Top)

Fortuna Wormerveer (gedegradeerd uit Top)

Fortuna'54 (gedegradeerd uit Top)

Kolping Boys (kampioen 1C)

vv Maarssen (gepromoveerd)

SV Venray (kampioen 1D)

Venlosche Boys (gepromoveerd)

Nabeschouwing

Hoofdklasse Zondag

Er werd niet gelijkgespeeld in de HKB zondag, derhalve 7 koplopers.

Fortuna Wormerveer en Fortuna'54 stonden vorig jaar nog gezamenlijk onderaan in de Topklasse, vandaag staan ze gezamenlijk bovenaan in de HKB zondag.
Op 1 komt Fortuna W. want het scoorde in N-Brabant tegen Nuenen de meeste doelpunten namelijk 6 stuks en kreeg er niet 1 teggen.
Fortuna'54 kreeg thuis tegen Venlosche Boys ook geen doelpunt tegen en vond zelf 4x het net.
Op de 3e plaats staat 't Zand, dit team won thuis met 3-0 van DSE.

De volgende koploper is Kolping Boys, dat won met 2-0 van Victoria Boys.
De 5e koploper is Buitenveldert 2, het speelde 1-0 thuis tegen Prinses Irene.

De 6e koploper heeft de nul niet weten te houden en dat is Venray, het speelde thuis 4-2 tegen Maarssen.
De laatste koploper is Someren en die speelde een Brabantse derby in Eindhoven de plaatselijk FC verloor thuis met 1-3 van Someren.

 




Topklasse:
Het eerste punt voor nieuwkomer Woezik is een feit want er werd met 3-3 gelijk gespeeld tegen Saestum. RVVH, dat ook terug is in de Topklasse had lastiger want zij verloren thuis met 1-4 van Ter Leede1. Ook Jong Telstar kon in het debuut in de Topklasse de punten thuis houden, er werd net met 1-2 van Wartburgia verloren. Jong Ado Den Haag ging op bezoek bij Eldenia, en nam heel netjes 1 punt mee naar huis, de eindstand werd 1-1.

Kampioen DTS Ede is deze competitie ook weer goed begonnen, ze kregen Barendrecht op bezoek en die werden met 4-1 verslagen. RKHVV ging op bezoek bij Buitenveldert maar kon daar maar niet tot scoren komen. Buitenveldert wel, die kwam 4x keer tot scoren.

De top 3 in de Topklasse:
1. Buitenveldert
2. DTS
3. Ter Leede

Hoofdklasse ZAT:
Heerenveen en Stedoco de twee nieuwkomers in de Hoofdklasse maakten er een spannende pot van. Stedoco kwam op een 2-0 voorsprong maar de talenten van Heerenveen lieten het er niet bij zitten en wisten zich terug te vechten naar een 2-2 eindstand. Ook een knap gelijkspel voor het grpomoveerde IJzendijke, zij speelden gelijk in de uitwedstrijd tegen RCL met 2-2. De andere 2 nieuwkomers moesten ook tegen elkaar, Sporting'70 wist de 3 punten thuis te houden door met 2-1 te winnen van HTC.

Be Quick'28 voert na één wedstrijd spelen de ranglijst aan, zij wonnen vandaag met 3-1 van Ter Leede 2. VIOD kreeg Jong PEC Zwolle op bezoek en stuurde ze met 0 punten weer naar huis want VIOD won net met 2-1. Ook in de wedstrijd tussen Oranje Nassau en SSS ging het bezoekende team zonder punten naar huis, hier won ON met 3-2.

De top 3 ziet er na 1 speelronde zo uit:
1. Be Quick'28
2. Oranje Nassau
3. Sporting'70

 

Standen

Stand TOPKLASSE

 

 

Stand HK ZAT

 

 

Stand HK ZON