Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - FC Plubos | Ronde 12 | West I Zaal - 2010-2011

Dansschool Biersteker - FC Plubos
2 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 26 november 2010
Aanvangstijd: 20:05 u

Biersteker verliest in eigen huis van Plubos

Mocht vorige week Dansschool Biersteker van Plubos gewonnen hebben, was het niet op voorhand weer een zekere zaak, dat het deze keer weer zou gebeuren. Dansschool Biersteker miste ten opzichte van vorige week Sharon Kok, terwijl Plubos de als uitstekende speelster bekend staande Mirjam van Dijk nu wel in de gelederen had.

Plubos begon weer voortvarend. Dit maal al gelijk met een hard schot van Ilja van der Deure, dat echter uitstekend werd gestopt door Jesca Willemsen. Gelijk in de 3e minuut schoot Myra hard op keepster Nanoek Groentjes, de terugspringende bal werd goed ingeschoten, door de attente Bianca Webeling 1-0. In de 6e minuut moest Jesca Willemsen 2 harde schoten stoppen van Ilja van der Deure en Brigitte Pluijmers. Aan de andere kant gevolgd door een schot op de lat van Marintha Louwe. Het spel golfde wel op en neer. Mirjam van Dijk schoot net naast, en Marintha Louwe 2 maal achter elkaar op het doel van keepster Nanoek Groentjes. Deze had er echter geen problemen mee. Ook Brigitte Pluijmers testte Jesca Willemsen nog eens zonder resultaat. Maar het was toch Ilja van der Deure, die zich goed vrij liep en de bal op maat kreeg van Mirjam van Dijk. Ilja van der Deure legde in de 20e minuut de bal loepzuiver in de kruising. 1-1. Hierna kreeg Brigitte Pluijmers nog een beste kans, maar die werd uitstekend gestopt door Jesca Willemsen. Ook Rina Blondeau schoot nog een keer richting doel, maar haar schot ging over. Dit was tevens het einde van de eerste helft.

In de tweede helft kreeg dansschool Biersteker gelijk al een domper te verwerken. Brigitte Pluijmers speelde van achter een hoge bal richting de naar voren sprintende Marjan Pluijmers, die de bal prachtig vallend, met een boog over Jesca Willemse kopte. 1-2. Dansschool Biersteker moest toen nog aanvallender gaan spelen, en Plubos loerde op de counter. Jesca wist toch weer schoten te stoppen van Chantal Pluijmers en Mirjam van Dijk. Het was in de 15e minuut echter dat Jesca nogmaals werd gepasseerd. Ilja van der Deuren wist de bal in het drukke centrum voor het doel te frommelen, en daar stond Mirjam van Dijk, die het cadeautje keurig afwerkte. 1-3. Dansschool Biersteker ontsnapte nogmaals toen in de 20e minuut Brigitte Pluijmers keihard op paal schoot. In de 22e minuut was er toch een hele goede één –twee tussen Stefanie H en Myra Wijngaarden, en die Stefanie Hand onberispelijk wist in te schieten. Dansschool Biersteker kreeg nog een beste kans middels een vrije trap door Marintha Louwe, die echter door Nanoek Groentjes goed tot corner werd verwerkt. In de laatste minuut was het Myra Wijngaarden, die met twee handen door een speelster van Plubos, naar voren werd geduwd, net op het moment, toen ze vlak voor doel een voorzet van Stefanie Hand wilde inschieten. De scheidsrechter wilde echter niets van een penalty weten. Dat was tevens het einde van de wedstrijd, die door Plubos dankzij efficiënter spel met 2-3 werd gewonnen.