A+ R A-

Al die aandacht komt te vroeg, of toch niet!

Column AD-columnist Sjoerd Mossou maakt zich zorgen over de hype rondom het EK voor vrouwen. "Als we vrouwenvoetbal serieus moeten gaan nemen als topsport, dan moeten we het ook beoordelen als topsport." Lees hier.
 
Geachte heer Mossou, Hallo Sjoerd,
Wat mooi om afgelopen zaterdag in het AD te lezen dat u onze Oranje Leeuwinnen een mooie zomer toewenst. Een succesvol EK in eigen land met zelfs een rondvaart in de Amsterdamse of Bredase grachten?. Als ik uw column op waarde inschat zult u er zelf niet bij zijn. Kijken naar vrouwenvoetbal behoort wellicht nog tot de mogelijkheden. maar er zelfs van kunnen genieten is waarschijnlijk toch nog een brug te ver. Gelukkig  erkent u al wel de structurele groei in het meidenvoetbal. U ziet de groei bij uw eigen cluppie JEKA, welke volledig opgaat met de landelijke trend. Maar u ergert zich dus aan de hype rond het WEURO 2017.

Lees meer...

We trekken aan hetzelfde touwtje

Het was ergens in juni 2014 dat de toenmalige bondscoach Louis van Gaal tijdens een persmoment aan journalisten vroeg om tijdens het WK in Brazilie aan 1 en hetzelfde touwtje te trekken. Menigeen fronste de wenkbrauwen na het voorstel van juist van Gaal, die de journalisten om een onmogelijke gunst leek te vragen. Maar Louis geloofde dat met positieve kijk op Oranje het resultaat op de juiste manier beinvloed kon worden. Achteraf werd er niet meer over de opmerking van Van Gaal gesproken maar ons Oranje behaalde als outsider een fantastische derde plaats.

Lees meer...

Play-offs een zegen voor de Eredivisie vrouwen

Drie weken geleden was er taart voor het 10 jarig jarig bestaan voor de Eredivisie vrouwen.
De Eredivisie voor mannen bestaat inmiddels al 60 jaarwat aangeeft dat het vrouwenvoetbal nog altijd een inhaalslag aan het maken is. Maar aankomend weekend beleven de vrouwen een noviteit welke bij de mannen nog niet eerder vertoond is.

Innovatie?? De plays off voor de titel gaan van start!!
De aanloop naar de play offs van dit seizoen liet al zien waarom de play offs een zegen kunnen zijn. De Eredivisie telt op dit moment 8 clubs waarbij een indeling in topclubs, subtop, middenmoot en degradatiekandidaat gezien dat aantal natuurlijk lastig is.

Lees meer...

Dubbel Ajax via bloed, zweet en meer...

Normaal schalt na een belangijke winst van de Ajax vrouwen regelmatig de Hazes klassieker “bloed, zweet en tranen” over sportpark de Toekomst. En nu de dubbel is behaald lijkt het recept van Hazes gewerkt te hebben.

Maar het is niet alleen de prachtige frase van Hazes die aan de wieg van het succes heeft gestaan. Zoals altijd zijn er meerdere factoren op weg naar succes. De bekerwinst voor de vrouwen van Ajax tegen PSV werd een perfect sluitstuk van het lange seizoen. De afzwaaiende iconen Daphne Koster, Anouk Hoogendijk en de vertrekkende Marlous Pieete konden zich in deze selectie geen betere laatste wedstrijd wensen. Maar ook voor trainer Ed Engelkes was het een prachtige apotheose van 5 jaar bloed, zweet en tranen. Waarom lukte het na vijf jaar wel?

Lees meer...

Prachtavond in Parijs

Woensdagavond 29 maart werd een kwartfinale gespeeld in de Womens Champions League tussen PSG en Bayern Munchen en ik mocht erbij zijn. Het werd een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Op het veld kreeg Bayern uiteindelijk een verschrikkelijke afstraffing te verwerken. PSG liet geen spaan heel van de ploeg van Vivianne Miedema. PSG was feller, sneller, fitter maar ook technisch en tactisch over het hele veld de bovenliggende partij. Prachtige goals en een meer dan verdiende winnaar. Maar om het veld gebeurde er bijna nog meer.

Lees meer...