Uitslagen ronde 9 Eredivisie Zaal

Op vrijdag 25 nov. is , m.u.v. 1 duel, de 9e speelronde in de zaal gespeeld, maar vier duels want de topper tussen de nummer 1 en 2 wordt pas in februari 2017 gespeeld. In de vrouweneredivisie zaal staat de vierde plek op het spel. Avanti/Keuning Advocaten verloor met 1-5 van Zuidoost United en FC Gelre won nipt met 4-3 van Team Alkmaar/ Sportstars. 7-1 G.S.V.F. drs. Vijfje haalde vanavond verschrikkelijk uit, het scoorde 7x en Hovocubo redde met 1 doelpunt de eer. Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau hield de 3 punten thuis, het won vanavond nipt met 3-2 van Pro Futsal Club.

De strijd om de 4e plaats is bij lange na nog niet beslist, theoretisch gezien zijn er 6 kanshebbers of misschien zijn het wel kandidaten voor deze ene gewilde plek. Bekijk de stand maar .....

Nabeschouwing

Nabeschouwing door Marius Privee

FC Gelre pakt in de laatste seconde vierde plek Eredivisie

In Alkmaar was het verrassend dat FC Gelre nog drie punten wist te pakken. De thuisploeg pakte een 2 - 0 voorsprong via doelpunten van Marit Kunst en Myra Wijngaarden. Het is Iris Thus (FC Gelre) die voor rust nog 2 -1 maakt. Joelle Groot scoort 3 - 1 en de overwinning is dichterbij. Feller spel van de Gelderse vrouwen leidt tot 3 - 2 door Marley Renner. Coach Johannis (FC Gelre) neemt 3 minuten voor tijd een time out. Een minuut voor tijd wordt het 3 - 3. Het lijkt onmogelijk maar in de laatste minuut scoort Iris Thus (Gelre) de winnende.

In Groningen voetbalde drs. Vijfje er lekker op los tegen een futloos Hovocubo. De thuisploeg, luid toegezongen vanaf de tribune, neemt voor de wissel een 4 - 0 voorsprong door Jose de Jonge, Tjitske Anouk Sikma, Annebel ter Broeke (2). Nadat de thuisploeg 5 - 0 scoort, kan de Hoornse formatie eindelijk scoren door Nina van der Mast. De bezoekers proberen met een meespelende keeper de aansluiting te vinden, hier maakt Drs. Vijfje gebruik van via Arte Brueren en Jose de Jonge en wint met 7 - 1.

De vrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau pakken vrijdagavond een zeer belangrijke overwinning op Pro Futsal Club uit Apeldoorn. Na drie minuten scoorde Stefanie Gorter voor de thuisploeg. Vlak daarna zetten Simone Pelgrim en Margriet Roos PFC op voorsprong. Het is na de wissel dat Danique Nagel (Reiger Boys) vanaf rechts de gelijkmaker maakt. De formatie van Wouter Moraal voelt dat er meer in zit. Het is de talentvolle Anika Schulte die winnende treffer scoort.

De vrouwen van Avanti/Keuning Advocaten kregen bezoek van Zuidoost United. De thuisploeg werkt hard voor de punten. Voor de wissel is het door goede weerstand van de thuisploeg slechts 0 - 1 voor de Amsterdammers. Na de rust wordt het verschil duidelijker. De groen-roden lopen uit naar 1-5. Het doelpunt van de Friese vrouwen wordt gemaakt door Femke Reitsma.

Avanti/Keuning Advocaten - Zuidoost United 1 - 5
FC Gelre - Team Alkmaar/Sportstars 4 - 3
G.S.V.F. Drs. Vijfje - Hovocubo 7 - 1
Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau - Pro Futsal Club 3 - 2

Voorbeschouwing

Door Marius Privee

In de vrouweneredivisie zaal staat de vierde plek op het spel aankomende vrijdag

Drie ploegen uit de top vier van de vrouwen eredivisie zaal zijn aankomende vrijdag vrij. Dit betekent dat enkele ploegen daaronder bij winst goede zaken doen.

Zuidoost United, de nummer drie in de competitie, ontmoet Avanti /Keuning Advocaten in Stiens. Laatst genoemde wist afgelopen week een punt te halen tegen drs. Vijfje. De Friese vrouwen hebben vier punten en staan op de 10e plek. De bezoekers willen dit jaar de play offs halen.

FC Gelre krijgt bezoek van de nummer 11, Team Alkmaar/ Sportstars. De thuisclub heeft 10 punten en staat twee punten achter de nummer vier Drachtster Boys dat 12 punten heeft. Larissa Bijmolt (FC Gelre) heeft haar schorsing erop zitten. De ploeg van Calvin Timmer verraste vorig week door gelijk te spelen tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau.

Drs. Vijfje startte de competitie goed onder de nieuwe coach Jappie de Vries. De ploeg staat met 6 wedstrijden op plaats 8 en kruipt bij winst richting plaats vier. Tegenstander Hovocubo heeft 11 punten en staat op plaats 5. Bij winst komen de West-Friese vrouwen op een play off plek.

In Heerhugowaard staan twee ploegen, Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau en Pro Futsal Club, tegen over elkaar die bij winst een belangrijke stap maken. De thuisploeg kan bij winst aanhaken in de race om de bovenste plekken. De bezoekers uit Apeldoorn speelden 6 wedstrijden en hebben 7 punten. Bij winst schuiven zij aan in het rijtje dat kans maakt op de vierde plek.