Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - The Counters | Ronde 14 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Simone Verschoor

Watervogels'64 speelde vrijdag thuis in de sportlaan tegen The Counters uit Koog aan de Zaan, een wedstrijd die ze met 8-4 hebben gewonnen maar waar ze gehavend uitgekomen zijn.
Al in de 1e minuut zijn er twee dikke kansen voor de thuisploeg om op voorsprong te komen, maar de dames weten beidde aanvallen niet goed af te ronden. Niet veel later lukt dat wel en schiet Chantal Hendriksen de 1-0 via de binnenkant van de paal binnen. Uit een corner is het Aaike Verschoor die de bal strak tussen de benen van Melanie Snoeijink door richting doel schiet, maar zij ziet de bal tegen de paal ketsen en daarna kan keepster Mariel van Geer hem pakken. The Counters zetten een aanval in maar de bal wordt onderschept en een tegenaanval wordt een feit, de pass van Marintha Louwe is prima en Aaike maakt het goed af 2-0. Hierna volgt een periode waarin Watervogels veel balbezit heeft maar niet door de defensie van de gasten kan doordringen en de afrondingen niet zuiver zijn. The Counters komen na een snelle aanval een paar keer dichtbij het doel maar daar staat Marlies v.d. Bijl haar mannetje en weet haar doel nog schoon te houden. Vlak voor rust word een lange bal van Aaike prima aangenomen door Monique v.d. Rijst, zij haalt in èèn keer uit maar keepster van Geer kan nog net met d’r vingertoppen de bal over tikken. Met nog 45 seconden op de klok wordt een uitbal door de gasten zo in de voeten van Chantal gespeeld en die weet het doel genadeloos te vinden 3-0.

Al direct na de aftrap voor de 2e helft zit er veel actie in het spel, bij Watervogels is het Aaike die op aangeven van Chantal de 4-0 binnen tikt. Bij de gasten heeft Anouk Noom de pech dat ze de bal tegen de paal schiet, Marjolijn Sturop vangt de terug ketsende bal op en schiet te gehaast waardoor ze de bal over het bijna lege doel ziet gaan. Na 5 minuten spelen geeft Aaike de bal voor waarna Carolien Ringma hem aanneemt en de 5-0 op haar naam zet. Niet veel later tikt Chantal de 6-0 binnen de palen maar de gasten laten het er niet bij zitten en blijven goed mee doen. Na slordig balverlies ziet Gemma van Vliet haar kans schoon en maakt de 6-1. Bij de volgende aanval van Watervogels is het van Vliet die de enkel van Aaike raakt i.p.v. de bal, de scheidsrechter ziet er geen overtreding in maar Verschoor moet het veld geblesseerd verlaten.
Het spel gaat weer verder en nogmaals weet van Vliet het doel te vinden 6-2, de 7-2 is van Chantal, de 8-2 van Monique. Dan worden de gasten nog even geholpen met een eigen doelpunt 8-3 en is Caroline Sturop de maakster van de laatste goal van deze avond 8-4 is dus de eindstand.
Volgende week mag Watervogels naar Alkmaar om het op te nemen tegen Plubos.

Watervogels ’64 – The Counters 8-4

Scheidsrechters: Dhr. Mooy, Dhr. Griek en Dhr. Wezel.

Toeschouwers: 40

1e helft: 1-0, 3-0, Chantal Hendriksen , 2-0 Aaike Verschoor .
2e helft: 4-0 Aaike Verschoor, 5-0 Carolien Ringma, 6-0 Chantal Hendriksen, 6-1,6-2 Gemma van Vliet,
7-2 Chantal Hendriksen, 8-2 Monique v.d. Rijst, 8-3 e.d. , 8-4 Caroline Sturop