1. FFC Frankfurt wint de Champions League

Laatste nieuws Champions League 2014-2015
Vandaag was 1. FFC Frankfurt de bovenliggende partij maar kon dit maar niet in doelpunten uitdrukken. In de 32e minuut kwamen ze op voorsprong door een doelpunt van Sasic. Maar nog voor rust kwam Paris Saint Germain langszij door een kopbal van Delie in de 40e minuut. In de 2e helft ging het spel op en neer en bleef de 1-1 lang op het scorebord staan. Pas in de extra tijd (90+2) wist invalster Islacker de 2-1 binnen de touwen te schieten. Paris Saint Germain zette alles op alles om nog gelijk te maken in de resterende 2 minuten en kreeg hiervoor een geweldige kans maar Shirley Cruz Trana komt net te laat om de bal in het doel te glijden. Hiermee kwam een einde aan de finale. Aanvoerdster Kerstin Garefrekes mocht de Champions League Cup in ontvangst nemen die werd uitgereikt door Michel Platini.
Voor 1.FFC Frankfurt is het de vierde maal dat ze de Champions League winnen!

Verslag van reporter Luc Calleeuw, die live aanwezig was, volgt later!
Klik hier voor het programma en uitslagen.........>>>>

Vandaag werd in Berlijn de finale van de Champions League gespeeld tussen 1. FFC Frankfurt en nieuwkomer in de finale Paris Saint Germain. Voor 1.FFC Frankfurt was het de 6e finale. Ze wonnen de Cup (voorheen Europa Cup) in de seizoenen 2001-2002, 2005-2006 en 2007-2008. Maar ze verloren ook twee finales in 2003-2004 van het Zweedse Umea IK en nog niet zo lang geleden in 2011-2012 van het Franse Olympique Lyonnais.

26-04-2015: Vandaag werd de laatste halve finalewedstrijd gespeeld in de Champions League. Paris Saint Germain had de eerste wedstrijd met 0-2 van Wolfsburg gewonnen, dus Wolfsburg moest vandaag doelpunten scoren. Dat deed het team uit Duitsland vandaag 2 keer. PSG had echter al in de 6e minuut gescoord. De eindstand werd 1-2 en PSG heeft één doelpunt meer gescoord dan Wolfsburg. Dit houdt in dat Wolfsburg niet voor de 3e keer op rij de Champions League zal gaan winnen want de finale zal gaan tussen Frankfurt en Paris Saint Germain. Deze wordt gespeeld op 14 mei in Berlijn.

25-4-2015: De eerste finalist is bekend! Zaterdag 25 april won Frankfurt weer met overmacht van Brondby. Vorige week werd het 7-0 en vandaag werd een nette 6-0 bereikt. Toch waren er maar twee doelpuntmakers bij Frankfurt, namelijk Veronica Boquette en Celia Sasic, zij maakten allebei drie doelpunten.
Frankfurt zal zondag 26 april weten wie de tegenstander zal worden. Paris Saint Germain won de eerste wedstrijd met 0-2 van titelverdigster Wolfsburg. De wedstrijd begon om 18.00 uur.

19-04-2015:Op zondag 19 april werd de wedstrijd Frankfurt - Brøndby gespeeld. Reeds in de 10e minuut benutte Frankfurt een penalty, 18 minuten later scoorde Brondby in eigen goal en Frankfurt liep verder uit naar een 7-0 winst. Op zaterdag 25 april is de return aanvang 12.00 uur
Wolfsburg nam het, zaterdag 18 april, thuis op tegen PSG. Het Franse team was meer in de aanval en ook doelgerichter, dus gevaarlijker. De eerste goal kwam in de 12e minuut via een penalty tot stand, PSG aanvoerder Delannoy verzilverde deze, 14 minuten later werd de eindstand door Cruz Traña op 0-2 gezet. In de 87e minuut kreeg Hamraoui van PSG direct rood. De return wordt gespeeld op zondag 26 april aanvang 18.00 uur.

29-03-2015:
De laatste halve finalist kwam vandaag uit de wedstrijd Frankfurt - Bristol. Het vorige duel was Frankfurt de bovenliggende partij en won dan ook met 0-5. Ook vandaag had Bristol niets in te brengen en was Frankfurt oppermachtig. De eindstand werd 7-0. Mandy Islacker nam maarliefst 3 doelpunten voor haar rekening,  de andere doelpunten werden gemaakt door, Kozue Ando, Dzsenifer Marozsan, Laura Storzel en in de extra tijd wer er een penalty benut door Jana Lober.

28-03-2015: Vandaag is er duidelijkheid gekomen welke drie teams zich gekwalificeerd hebben voor de halve finales. De eerste wedstrijd ging tussen Brondby en het Linkoping van Renee Slegers. Het ongelukkige verlies van vorige week, door een eigen doelpunt, kwam de vrouwen van Linkoping duur te staan want vandaag kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel en hierdoor is Brodby het eerste team dat zich geplaatst heeft voor de halve finale.

De wedstrijd tussen Rosengard en Wolfsburg was spannend en werd uiteindelijk beslist op de gemaakte uitdoelpunten. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1 en vandaag werd het 3-3 in Zweden wat inhoudt dat titelverdediger Wolfsburg meer uitdoelpunten heeft gemaakt dan Rosengard en dus met de hakken over de sloot door is naar de halve finale. Kirsten vd Ven kwam in de 70e minuut in het veld maar is nu uitgeschakeld en hiermee hebben we geen Nederlandse speelsters meer in de Champions League.

Vorige week won Paris Saint Germain de uitwedstrijd met 0-2 en ook vandaag waren ze te sterk voor Glasgow City en wonnen ze met 5-0. Daarbij werd de eerste goal gescoord door Lappin van Glasgow en kreeg PSG 2 penalties die beiden werden benut.

Drie halve finalisten zijn nu dus bekend nl. Brondby, Wolfsburg en Paris Saint Germain. Morgen wordt nog de wedstrijd tussen Frankfurt en Bristol gespeeld. Maar gezien de eerste wedstrijd lijkt Frankfurt zich als vierde team te gaan plaatsen.

22-3-2015: Gisteren werd er al 1 kwartfinale gespeeld dus vandaag stonden nog 3 wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd ging tussen Linkoping en Brondby. Linkoping waar ook Renee Slegers bij speelt, kwam wel heel ongelukkig op achterstand want in de 14e minuut werd er een eigen doelpunt gescoord door aanvoerdster Charlotte Rohlin. Het was helemaal zuur dat dit ook het enige doelpunt was van de wedstrijd en is het te hopen voor Linkoping dat zij dit in de return wedstrijd goed kunnen maken.

De tweede wedstrijd die werd gespeeld ging tussen Glasgow City en Paris Saint Germain. In de uitwedstrijd wist PSG een goede basis te leggen voor het halen van de halve finale want zij wonnen met 0-2.

De laatste wedstrijd tussen Wolfsburg en Rosengard eindigde in een 1-1 gelijkspel. Kirsten van de Ven kwam in de 90e minuut nog in het veld voor Rosengard. Het doelpunt van Rosengard werd in 56e minuut gemaakt door Marta en voor Wolfsburg scoorde Faisst in de 66e minuut. Wolfsburg zal het in de returnwedstrijd zonder Caroline Hansen moeten doen want zij werd na een overtreding op Marta met een directe rode kaart in de 70e minuut van het veld gestuurd.

De returnwedstrijden worden volgend weekend gespeeld.

21-03-2015: Vandaag werd er dan eindelijk weer een wedstrijd gespeeld in de Champions League, na een pauze van bijna 4 maanden. Er stond deze zaterdag 1 wedstrijd op het programma en wel het duel tussen Bristol en Frankfurt. Bristol had het zwaar en verloor de wedstrijd met 0-5. Bristol had de hele wedstrijd 3 schoten op de goal en Frankfurt 37. Dit geeft aan dat het verschil tussen beide teams wel erg groot is. Het kan dus bijna niet anders dan dat Frankfurt zich makkelijk gaat plaatsen voor de halve finales. De doelpunten werden gemaakt door Boquete, Schmidt, Marozsan, Islacker en Garefrekes.

Morgen staan de andere 3 wedstrijden van de kwartfinales op het programma en hopelijk komen dan ook onze Nederlandse speelsters Renee Slegers (Linkoping) en Kirsten van de Ven (Rosengard) in actie.

18-03-2015: Het is bijna 4 maanden geleden dat er voor het laatst is gevoetbald in de WCL voor vrouwen, maar a.s. weekend staan de kwartfinales op het programma met twee Nederlandse internationals! Hopenlijk gaat de bondscoach op bezoek in Zweden bij de 25 jarige Slegers. Haar team, Linkoping ontvangt thuis het Deense Brondby. Of zal de bondscoach richting Duitsland gaan? Want VfL Wolfsburg ontvangt de andere Nederlandse speelster, namelijk Rosengard met in de gelederen Kirsten van de Ven. Zaterdag speelt Bristol Academy en op zondag de overige 3 kwartfinales.

19-11-2014: Vandaag was de loting voor de kwartfinale van de Champions League. De volgende wedstrijden kwamen uit de balletjes:
Frankfurt - Bristol, Wolfsburg - Rosengard, Glasgow City-Paris Saint Germain en als laatste Linkoping-Brondby. De kwartfinales worden gespeeld op 18/19 en 18/29 maart 2015.
Ook werd er al geloot voor de halve finale, de winnaar Wolfsburg/Rosengard neemt het op tegen de winnaart van Glasgow City/PSG en de winnaar van Frankfurt/Bristol gaat spelen tegen de winnaar Linkoping/Brondby.
De finale van de Champions League wordt gespeeld in Berlijn op 14 mei 2015 om 18.00 uur in het Friedrich-Ludwig-Jahn Sportpark.

13-11-2014:
Ook vandaag werden er nog 3 wedstrijden gespeeld voor kwalificatie voor de kwartfinales. De eerste wedstrijd ging tussen Zvezda en Linkoping. Linkoping het team van de nog steeds geblesseerde Renee Slegers. Zij werkt hard aan het herstel en wie weet kan ze volgend jaar haar rentree maken en toch nog een wedstrijd spelen in de Champions League want haar team verloor weliswaar vandaag van Zvezda met 3-0, maar in de eerste wedstrijd won Linkoping met 5-0 dus zij zijn door naar de kwartfinale.

Dan het team van Kirsten van de Ven, Rosegard won vandaag met 0-2 van Fortuna met doelpunten van Marta en Schmidt. Kirsten van de Ven begon vandaag in de basis en werd in de 86e minuut gewisseld. Rosegard heeft beide wedstrijden gewonnen dus het is duidelijk dat ook zij door gaan.De laatste wedstrijd ging tussen Bristol en Barcelona en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Zuur voor Barcelona dat de eerste wedstrijd verloor door een eigen doelpunt.

Geplaatst voor de kwartfinales: Frankfurt, Wolfsburg, Brondby, Paris Saint Germain, Glasgow City, Linkoping, Rosegard en Bristol.

12-11-2014:
Vandaag stonden de eerste returns op het programma. Er werden 5 wedstrijden gespeeld, morgen nog 3. De eerste teams voor de laatste 8 zijn bekend. De wedstrijd tussen Torres en Frankfurt eindigde in 0-4. Frankfurt had zelf één keer gescoord in de 1e helft, maar gingen met een 0-2 voorsprong de rust in omdat ze een handje geholpen werden door Piacezzi die een eigen doelpunt maakte. Wolfsburg had thuis een makkie aan Neulengblach, ze wonnen met 7-0. De winnaars van de afgelopen twee jaar zijn dus nog in de race voor een finaleplaats.

Toch wel een verrassende uitslag tussen Gintra en Brondby. Brondby won de eerste wedstrijd met 5-0. Maar wisten er vandaag niet één te maken. Gintra wist wel 2 keer te scoren voor rust, na rust vielen er geen doelpunten meer, eindstand 2-0. Op doelsaldo is Brondby door naar de kwartfinale. Tussen de twee Franse teams Olympique Lyon en Paris Saint Germain was er in de eerste wedstrijd geen winnaar, vandaag bleef het ook lang gelijk maar uiteindelijk trok PSG aan het langste eind. PSG won met 0-1 door het doelpunt van Alushi in de 80e minuut.

De laatste wedstrijd was misschien wel de spannendste van deze avond. De eerste wedstrijd werd met 2-1 in het voordeel van Zurich beslist. Vandaag maakte Zurich ook de eerste goal en ging met 0-1 rusten. Na rust maakte Glasgow City duidelijk dat zij door wilden gaan in de Champions League en de eindstand werd 4-2. Glasgow heeft in de twee wedstrijden 1 doelpunt meer gemaakt dan Zurich en is door naar de volgende ronde

9-11-2014:
Ook vandaag werden er 4 wedstrijden gespeeld in de Champions League. Frankfurt nam het thuis op tegen Torres en won deze wedstrijd met 5-0, waaronder 1 doelpunt vanaf de penaltystip werd gemaakt. Opvallend was dat alle doelpunten in de eerste helft gemaakt werden. Het Deense Brondby kreeg Gintra uit Litouwen op bezoek. Maar de vrouwen van Gintra waren niet opgewassen tegen het Deense voetbalgeweld. De eindstand bij deze wedstrijd werd eveneens 5-0. Ook bij Neulengblach en Wolfsburg was het verschil duidelijk. De vrouwen van Neulengblach kwamen niet tot scoren maar Wolfsburg wist er 4 tussen de palen te krijgen, eindstand dus 0-4. De doelpunten van Wolfsburg kwamen van Popp, Hansen en Muller scoorde 2x. De laatste wedstrijd van vandaag ging tussen Zurich en Glasgow City. Deze twee teams waren meer aan elkaar gewaagd. Zurich wist met 2-1 te winnen, het had eigenlijk 3-1 moeten worden maar Keller miste een penalty. Glasgow City speelde vanaf de 77e minuut met 10 speelsters want Docherty werd met een rode kaart (2x geel) van het veld gestuurd.

De returnwedstrijden worden op 12 en 13 november gespeeld.
8-11-2014:
Vandaag werden er 4 Champions League wedstrijden gespeeld. Rosengard won met 2-1 van Fortuna Hjorring. Kirsten van de Ven, die speelt bij Rosengard, is de enige Nederlandse speelster die nog actief is in de Champions League. Kirsten had echter geen basisplaats in deze wedstrijd. begon op de bank maar mocht in de 67e minuut het veld betreden. De doelpunten voor Rosengard werden gemaakt door Mittag en Schmidt. Het doelpunt voor Fortuna kwam op naam van Pedersen.
De tweede wedstrijd van vandaag ging tussen Linkoping en Zvezda. Hier werd een ruime overwinning geboekt door Linkoping. Het won met 5-0. Naast doelpunten vielen er ook flink wat kaarten. Zvezda ontving 4 gele kaarten en Linkoping één gele en een rode kaart voor de keepster. De strafschop die hieruit voortkwam werd niet benut door Zvezda.
Het duel tussen Paris Saint Germain en Olympique Lyon kende geen winnaar, de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Lyon kwam in de eerste helft op voorsprong maar na 4 minuten spelen in de tweede helft kwam PSG op gelijke hoogte. Barcelona heeft het 1e duel tegen Bristol wel heel onfortuinlijk verloren. Door een eigen doelpunt van Barca speelster Corredera in de 26e minuut werd het 0-1 voor Bristol. Hierna werd er de hele wedstrijd niet meer gescoord en zo werd dit de enigste treffer.

6-11-2014:
Komend weekend staat de Champions League voor vrouwen op het programma. Er zijn nog 16 teams over, helaas FC Twente redde het niet tegen de Parijse vrouwen. Slechts 1 Nederlandse speelster speelt nog in de Champions League, te weten, Kirsten van de Ven. Haar club Rosengard neemt het thuis op tegen het Deense Fortuna Hjorring. Een Frans onderonsje tussen Olympique Lyon en Paris Saint Germain. Afgelopen weekend werd deze topper al voor de Franse competitie gespeeld voor 10.000 toeschouwers in Parijs. PSG verloor met 1-2. Zij azen dus op revanche.

16-10-2014: Vanavond stonden er 6 wedstrijden op het programma. Frankfurt versus BIIK Kazygurt werd een overtuigende 4-0 winst voor eerstgenoemde. Ook Zvevda 2005 had het niet moeilijk, het won met 3-1 van Stjarnan. De 2e Duitse club die thuis speelde was Wolfsburg en dat won met 2-1 van Stabaek. Linkoping gaf Liverpool geen kans en won met 3-0. Brondby speelde tegen Apollon Limassol uit Cypres, de club van Marije Brummel en won met 1-0 maar aangezien Apollon de 1e wedstrijd ook had gewonnen met 1-0 kwam er een verlenging (ET), in de Extra Tijd scoorde Apollon al snel maar Brondby deed het beter en zette de einduitslag op 3-1. De laatste wedstrijd is Bristol Academy tegen Raheny Utd. en de einduitslag daarvan is een 2-1 winst voor Bristol Academy.

15-10-2014: Vandaag werden er 10 return wedstrijden gespeeld in de Champions League en komt er langzaam maar zeker zicht op de teams die door gaan naar de laatste 16. Het Deense Fortuna Hjorring wist zich vanmiddag al te kwalificeren.

Vanavond kwamen daar Barcelona, Rosengard, Torres en Zurich bij. Olympique Lyonnais wist zich ook bij de laatste 16 te spelen door met 9-0 van het Italiaanse Brescia te winnen. Spannend was het bij de wedstrijd Sparta Praag - Gintra, omdat beide wedstrijden in een 1-1 gelijkspel eindigde moesten penalties de beslissing brengen, deze werden gewonnen door Gintra. Bij de wedstrijd tussen Neulengbach en MTK Hungaria kwam er een verlening aan te pas waarin Neulengbach aan het langste eind trok en zich ook plaatst voor de laatste 16. FC Twente werd uitgeschakeld dooor Paris Saint Germain. Bij de wedstrijd Glasgow City - Medyk Konin kroop Glasgow City door het oog van de naald en ging door na een verlenging

Vanavond om 21:00 uur pas spelen de vrouwen van FC Twente de return in Stade Charlety te Frankrijk tegen Paris Saint Germain. Het team van Arjan Veurink moet een 2-1 achterstand ombuigen. De groep werkte dinsdagavond ontspannen een training af. Saillant detail is dat de wedstrijd wordt gefloten door een Schotse scheidsrechter!!! De 39-jarige Morag Pirie was de 1e Schotse FIFA vrouwelijke scheidsrechter.

09-10-2014: Ook vandaag werden er wedstrijden gespeeld in de Champions League. Er stonden 2 wedstrijden op het programma en hierin werd maar liefst 9 keer gescoord. Brescia verloor thuis met 0-5 van Lyon. En Bristol was een maatje te groot voor Raheny, de eindstand werd daar 0-4.
Gisteren werden de 14 andere wedstrijden al gespeeld.

08-10-2014: Vandaag werden er 14 Champions League wedstrijden gespeeld. FC Twente wist thuis net geen punt te halen tegen het Franse Paris Saint Germain. Nieuwkomer Liverpool wist met 2-1 van Linköping te winnen. Twee keer werd de eindstand 2-5 en wel bij: Stjarnan - Zvezda 2005 en Osjiek - Zurich.
Morgen staan er nog 2 wedstrijden op het programma en volgende week zijn de return wedstrijden.

23-08-2014: Loting Champions League

Vrijdagmiddag werd de loting van de Champions League (laatste 32) gehouden met nieuwkomers Liverpool LFC en ACF Brescia. BeNe Leaguekampioen FC Twente lootte het Franse Paris Saint-Germain, ooit namen zij deel aan het FC Twente Tournament in 2012-2013. Mochten de Twentenaren deze ronde overleven dan zal het in de laatste 16 op moeten nemen tegen de winnaar van nieuwkomer Brescia versus Olympique Lyonnais en laatstgenoemde behoeft geen introductie meer!