A+ R A-

Uitslagen Eredivisie Zaal

Zuidoost United staat met 9 uit 3 aan kop, het won vanavond met 4-3 van Drachtster Boys (4e pl. met 6 pnt. uit 3). Hovocubo staat op een gedeelde 2e plaats met 6 uit 2, het won met maar liefst 1-6 van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau (9e pl.met 0 pnt. uit 1)  Ook vv Pernis won fors en wel met 5-1 van Avanti/Keuning Advocaten (11e pl. met 0 uit 3), Pernis staat daarom net als Hovocuno ook met 6 uit 2 op de gedeelde 2e plaats. G.S.F.V. Drs. Vijfje staat op de 5e plaats met 6 uit 3, het won met 3-4 van KTP Nieuw Roden (7e pl.met 3 uit 3). Pro Futsal Club kwam met 3 uit 3 op de 8e plaats, het won met 5-1 van Team Alkmaar/Sportstars (10e pl. met 0 uit 3). FC Gelre was vrij en staat op de 6e plaats met 3 punten uit 2 wedstrijden. Nabeschouwing door Marius Privee is gepubliceerd

 

Zuidoost United speelt aankomende vrijdag tegen Drachtsterboys. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijden in de competitie. Vorig seizoen eindigde de ploeg van Symen Abe Hoekstra als vierde in de competitie en de Amsterdammers op de zesde plek.

Pro Futsalclub en Team Alkmaar/Sportstars staan nog met lege handen na twee wedstrijden en dat betekent dat de punten belangrijk zijn.

De verrassing van vorig seizoen KTP Nieuw Roden heeft een moeizame start. Op bezoek komt G.S.V.F. drs Vijfje,die net als de thuisploeg 3 punten heeft. Beide ploegen hopen dit jaar mee te doen in de race voor de play-offs. 

 

Nabeschouwing

Door Marius Privee

Zuidoost United wint de topper tegen Drachtster Boys

In een goede, snelle wedstrijd van beide ploegen, hield de thuisploeg de punten in Amsterdam. Vroeg in de wedstrijd schoot Sharday Pattinasarany de thuisploeg naar 1 - 0. Daarna golfde het spel op en neer. Na balverlies scoorde Samia Kaaouane de 2 -0. Vera Veelers maakte de aansluitingstreffer uit een fraaie pass van Marian Meijer. Vlak voor de wissel scoorde Lotte Donath de gelijkmaker. Na de rust duurde het lang voor er een doelpunt viel. Het was Bouchra Moudou die op fraaie wijze scoorde. Latoya Mitchell maakte de 4 - 2. Drachtster Boys kwam niet verder dan 4 -3 door een tien meter trap van Sanne Bijlsta.

In Heerhugowaard was een ware derby tussen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau en Hovocubo. De thuisploeg is in de ogen van velen een kampioenskandidaat. De ploeg van Wouter Moraal kreeg echter een forse nederlaag te slikken. Het werd een 1 - 6 nederlaag. Vrouw van de wedstrijd was Suzanne Deckers (Hovocubo) die vijfmaal soorde. Het was Annelies van der Veen die de zes compleet maakte. Danique Nagel (RB) schoot na de wissel de eretreffer binnen.

Onderin vochten Pro Futsal club en Team Alkmaar/Sportstars voor de eerste punten. De thuisploeg won met 5 - 1. De Apeldoornse vrouwen namen een 2 - 0 voorsprong. Myra van Wijngaarden schoot 1 - 2 binnen. Pro Futsal Club trok zich terug op eigen helft. Uit snelle uitvallen scoorde de thuisploeg nog driemaal. [Bouchra Moudou scoorde]

De verrassing van vorig jaar KTP Nieuw Roden startte matig aan de wedstrijd tegen drs. Vijfje. De bezoekers vertoonden onder de nieuwe coach Jappie de Vries goed spel. In de tweede helft vocht de thuisploeg terug maar kon het verlies met 3 - 4 niet voorkomen. De ploeg uit Groningen is nu vijfde in de competitie en Nieuw Roden zevende.

In Schiedam kreeg landskampioen vv Pernis de debutant Avanti/Keuning Advocaten op bezoek. Het werd een duidelijke 5 - 1 overwinning voor de thuisploeg.

 

Voorbeschouwing

vervolg
Door Marius Privee

 

Landskampioen vv Pernis krijgt debutant Avanti/Keuning Advocaten op bezoek in Schiedam. De thuisploeg wist vorige week van de andere debutant FC Gelre te winnen. De nieuwkomer heeft zeker een ploeg met potentie, maar moet nog wennen aan het niveau van de eredivisie.

 

In Heerhugowaard start voor Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau de competitie. De thuisploeg heeft zich in de zomermaanden versterkt met o.a Aaike Verschoor ( Telstar/Watervogels ’64) . De ploeg van Wouter Moraal is een van de play-off kandidaten. Hovocubo won vorige week met 4 – 1 van Team Alkmaar/Sportstars . De bezoekers richten zich op het halen van de 4e plek in de competitie die recht geeft op de play-offs aan het einde van het seizoen.

 

 

Lees ook Gids Eredivisie Zaal 2016-2017 met alle selecties, contactpersonen, sporthallen, geschiedenis etc.

 

 

Programma

Programma 30 september 2016

 

19.45 uur Apeldoorn (Mheenpark)                    Pro Futsal Club – Team Alkmaar/Sportstars
20.30 uur Amsterdam (Bijlmer Sportcentrum)    Zuidoost United – Drachtster Boys
21.15 uur Sportcentrum (Leek)                         KTP Nieuw Roden –  G.S.V.F. drs. Vijfje
21.15 uur Schiedam (Margriethal)                     vv Pernis – Avanti/Keuning Advocaten
21.15 uur Heerhugowaard(Waardergolf)            Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau - Hovocubo

 

Uitslagen

Uitslagen

5-1 vv Pernis - Avanti/Keuning Advocaten
3-4 KTP Nieuw Roden - Drs. Vijfje
1-6 Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau - Hovocubo
4-3 Zuidoost United - Drachtster Boys
5-1 Pro Futsal Club - Team Alkmaar/Sportstars

 

 

Stand

Stand