Wedstrijdverslag: FC Gelre - SV Lake Valley | Ronde 19 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FC Gelre - SV Lake Valley
7 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 08 maart 2013

Verslag van FC Gelre
Door Tonnie Rutten

Vrijdagavond stond alweer de 18e wedstrijd van het seizoen op het programma, ditmaal kwamen de dames van Lake Valley uit Venray op bezoek in Wehl. FC Gelre moest Wendy Tiemes missen die zich ’s morgens ziek had gemeld bij coach Joop Koers. Astrid van der Zijden werd op het laatste moment nog toegevoegd aan het team.

De eerste minuten zagen we een gelijke strijd met kansen voor Beau Nelissen van Lake Valley en Barbara Roemeon voor Gelre. Na 5 minuten viel het eerste doelpunt toen Barbara Roemeon en Linda Tiemes met een dubbele een-twee door de verdediging liepen. Het was Linda Tiemes die scoorde : 1-0. Hierna volgden nog een paar kansen voor Wieke Wassink en Naomi Toussaint van Gelre, maar in de 9e minuut viel de gelijkmaker toen Jessie Philipsen uit een vrije trap raak schoot: 1-1. Een schot van Kim Bankers van Lake Valley werd even later gestopt door Jantien Wanrooij, maar een minuut daarna kon Yvon Gerrit voor Lake Valley de 1-2 op het scorebord zetten. Gelre ging hierna op jacht naar de gelijkmaker, maar een doelpoging van Celine Ewes werd gestopt door Eleonora Beelen en Barbara Roemeon schoot naast. Een hard afstandsschot van Wieke Wassink was wel raak : 2-2. In de 17e minuut kwam de eerste invalbeurt van Astrid van der Zijden, waarbij de meteen scoorde nadat ze midden voor het doel werd aangespeeld : 3-2. Hierna nog twee opgelegde kansen voor Linda Tiemes, maar ze wist het doel niet te vinden.

De tweede helft kwam Lake Valley als beste uit de kleedkamer. Doelpogingen van Judith Rouwenhorst en Jessie Philipsen werden gestopt door Jantien Wanrooij. Gelre maakte wat fouten in de verdediging waardoor Lake Valley dichtbij de gelijkmaker kwam. Toch was het Gelre dat scoorde na een counter waarbij Naomi Toussaint Linda Tiemes vrij voor het doel aan kon spelen. Laatstgenoemde tikte de 4-2 binnen. Ook Marylin Hup van FC Gelre kreeg nog een kans maar schoot naast. Na wederom een fout in de verdediging van FC Gelre kon Jessie Philipsen de stand terugbrengen naar 4-3. Er volgde een spannende fase totdat Naomi Toussaint de 5-3 kon inschieten na aangeven van Barbara Roemeon. Lake Vallet nam hierna vol risico door keepster Eleonora Beelen uit het veld te halen en speelster Jessie Philipsen in te zetten als keepster/speelster. Om hierbij voordeel te halen moest Jessie Philipsen zoveel mogelijk op de helft van Gelre voetballen, want een keepster mag niet twee maal op eigen helft worden aangespeeld. Lake Valley kreeg hierdoor veldoverwicht, maar kon dit niet omzetten in doelpunten. Wel werd bij balverlies de counter van FC Gelre extra gevaarlijk, waardoor Naomi Toussaint twee maal tot scoren kon komen en de einduitslag 7-3 werd.

Locatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl

FC Gelre:
Jantien Wanrooij (keepster), Astrid van der Zijden, Linda Tiemes, Celine Ewes, Wieke Wassink, Naomi Toussaint, Barbara Roemeon, Marylin Hup, Joop Koers (coach)