Wedstrijdverslag: Arch.buro Nieuweboer - ZVV Watervogels'64 | Ronde 2 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Simone Verschoor

Na het fluitsignaal ontpopt zich een zeer felle strijd op het veld want het mag duidelijk zijn, beidde teams willen als winnaar uit de bus komen vanavond.
Monique is aardig op dreef en gaat zowaar op snelheid haar tegenstanders voorbij waarna ze jammer genoeg op de verdediging stuit. De aanval die hierna volgt ziet er prima uit, een eén tweetje tussen Aaike en Monique  wordt door de keepster tot corner verwerkt. Deze keepster van Nieuweboer moet flink aan de bak want de schoten op doel zijn in overvloed aanwezig, alleen nog niet met een goed afgerond resultaat.

Toch weet Nieuweboer Watervogels onder druk te zetten en wordt Anita even getest op haar kunnen en dat gaat haar meestal prima af maar een enkel schot heeft ze niet klemvast en dat resulteert in een corner die door Nieuweboer  niet met resultaat benut wordt. Van twee kanten zien we diverse aanvallen en in de 9e minuut is het raak, Monique geeft de bal goed mee aan Aaike die schiet waarna de bal op de keepster stuit die hem niet vast heeft en dan maakt Aaike het af 0-1. Een paar minuten later wederom een prima aanval, nu geeft Monica de bal met een mooi hakje terug aan Monique en die legt de 0 -2 tegen de touwen.

De dames van Nieuweboer zetten er nu een tandje bij opzoek naar de aansluiter, de kans hierop krijgen ze met een vrije trap maar daar stuiten ze op keepster Anita Blokker en die pakt de bal goed.
De fouten op het bord lopen overigens in een rap tempo op, het arbitrale duo geeft voor elke overtreding ( klein of groot) een fout en dat is een flink verschil met het duo dat vorige week de leiding had bij de wedstrijd van Watervogels.

Watervogels probeert voor rust nog een goaltje mee te pakken maar Jiska ziet na haar schot de bal in het zij net verdwijnen, dus gaan ze met een 0 -2 stand de kleedkamers in.
Nog in de 21e minuut weet Monique haar tegenstander het nakijken te geven de bal strak naar Tessa te spelen die op haar beurt de iets te scherpe voorzet in het doel ziet verdwijnen 0 -3.
Nu moet Nieuweboer alles uit de kast halen maar zij stuiten op een goed verdedigend Watervogels met daar achter een prima keepster.

Toch is het Nieuweboer die een goal weet te maken na 29 minuten gaat de 1-3 binnen de palen. Ze voeren de druk weer wat op en bij Watervogels worden wat fouten gemaakt waardoor de hoop op aansluiting blijft gloren. Maar bij Nieuweboer weten ze hun kansen niet af te maken en bij Watervogels houd Aaike het overzicht. De minuten tikken weg en de wedstrijd wordt verdedigend uitgespeeld waardoor Nieuweboer met 1-3 in eigen huis wordt verslagen.

Locatie: Sporthal de Dars

Opstelling Watervogels: Anita Blokker, Aaike Verschoor, Monique v.d. Rijst, Tessa Oud, Manon Roosjen, Jiska van Dam, Monica Scholes.