Wedstrijdverslag: The Counters - Os Lusitanos | Ronde 17 | Eredivisie Zaal 2012-2013

The Counters - Os Lusitanos
1 9

Wedstrijddatum: vrijdag, 15 februari 2013

Verslag van The Counters
Door Caroline Sturop

Vooraf was bekend dat dit een zware dobber zou worden voor de dames van The Counters. Het altijd scherpe en uitstekend presterende Os Lusitanos, dat fier aan kop van de competitie staat kwam op bezoek. De uitwedstrijd werd een ontluisterende 15-1 voor de dames van Lusitanos. Een belangrijke opdracht om mee te beginnen was dan ook om het verdedigend klein te houden zodat de dames van Os Lusitanos minder de gelegenheid zouden krijgen om hun snel tikkende spelletje te spelen.

Aanvankelijk lukte dit heel goed en kwamen de dames van The Counters er zelfs ook nog een paar keer gevaarlijk uit. Een mooie aanval van Leila Bessais op Caroline Sturop strandde bij de keepster van Lusitanos. Ook het druk zetten van Gemma van Vliet en Paulien van Vliet leverde kansen op. Na tien minuten viel daar toch de eerste goal 0-1 Lusitanos. Even was de concentratie verslapt en al gauw viel ook de 0-2. Zaak om de boel weer te herpakken. Toch nog een hoop druk van de dames van Lusitanos op de goal van keepster Mariel vd Geer, maar deze pareerde de vele schoten. Ruststand 0-4

In de rust een kleine aanpassing in het wisselbeleid van The Counters zodat er ten allen tijde heel compact gespeeld kon worden. De dames van Lusitanos leken de tweede helft iets beter ingesteld op het spel van The Counters. Ze hielden het veld nog breder waardoor ze toch de mogelijkheid zagen om kansen te creƫren. Wederom uitstekend keeperswerk van Mariel vd Geer hield The Counters nog een tijd staande. Verrassend genoeg was de eerste goal na rust voor The Counters. De bal kwam in het spel bij Leila Bessais, die razendsnel een scherpe pass om de verdediging van Lusitanos gaf en zo Caroline Sturop in de gelegenheid stelde om te scoren. 1-4

Hierna bleek toch de klasse van Os Lusitanos, geroutineerd speelden zij de kansen uit waardoor ze uit konden lopen tot 1-9. Een ietwat geflatteerde uitslag, maar een zeer verdiende overwinning voor de dames van Os Lusitanos.

Verslag van Os Lusitanos
Door Karin Beverwijk

Os Lusitanos wint en loopt verder uit op de ranglijst

Net als vorige week was de wedstrijd van de week niet die van Os Lusitanos , maar de ontmoeting in Drachten tussen Drachtster Boys en Pernis. Dit keer stond de derde positie op het spel. Zaak voor de meiden van Os Lusitanos om geen fouten te maken en de wedstrijd tegen The Counters te winnen. Om 20.30 uur was de aftrap in sporthal de Sprong. Vanaf het begin van de wedstrijd waren de intenties van beide teams duidelijk. Os Lusitanos nam direct de leiding in de wedstrijd. De thuisploeg speelde compact op eigen helft. Op deze manier wilde ze de score beperken. Tijdens de eerste ontmoeting speelde het team uit Koog a/d Zaan iets meer van hun eigen goal af, maar ze moesten dat wel bekopen met een behoorlijk aantal doelpunten. Het plan van vanavond was duidelijk anders. Os Lusitanos sloot het team helemaal op en probeerde de verdediging stuk te spelen. Het was vooral de goed keepende Mariel van de Geer die haar team op de been hield. Een paar mooie aanvallen, maar het lukte niet om de bal in te tikken. Zodra The Counters de bal hadden en wilden opbouwen werd er veel druk gezet door de gasten en de bal werd weer snel veroverd. Zo ook bij de eerste goal kon er niet goed uitverdedigd worden waardoor Eline Keet de bal kon veroveren. Ze ziet dat Linda vrij staat en speelt de bal in. Linda bedenkt zich geen seconde en haalt uit. Daarna valt de tweede goal snel. Vanaf de aftrap houdt Eline de bal vast en ziet Marjan Brouwer oplopen. Eline geeft voor en Marjan tikt simpel de bal binnen. Daarna maakt de keepster een fout en gooit de bal zomaar in de voeten bij Eline. Eline loopt op en speelt de keepster uit. Petra heeft positie gekozen voor de goal en tikt de bal simpel binnen. Vlak voor rust is het wederom Eline die de bal verovert van haar directe tegenstander en Marjan Brouwer vindt en die maakt haar 2de goal van de avond. Ruststand 4-0.

Na rust was de verwachting dat de thuisploeg iets meer risico zou nemen en meer van de goal af zou gaan spelen. Maar niets is minder waar. Het team houdt vast aan de eerder gemaakte afspraken. Het beeld van de eerste helft neemt zijn vervolg in de tweede helft. Er zijn wederom kansen genoeg voor Os Lusitanos, maar zowel Marjan als Gilanne kunnen de kansen niet omzetten in doelpunten. Het spel waar The Counters op hoopten lukte in de tweede helft. Een snelle uitbraak bracht Eke Wardenaar oog in oog met Jesca Willemsen. Ze wachtte lang en tikt de bal over Jesca in de goal. De eer is in ieder geval gered voor de thuisploeg. Daarna nemen de Amsterdammers het weer over. Een prachtige goal van Eline volgt nadat zij de bal aangespeeld krijgt van Jaclyn Leiwakabessy. Ze schiet de bal in de draai in de goal. Kort daarna scoort Marjan haar derde goal van de avond. Wederom wordt de aanval opgezet via Jaclyn Leiwakabessy. Marjan kan simpel van dichtbij binnen tikken. De stand is inmiddels opgelopen tot 6-1. Topscoorster Petra onderschept de bal op het middenveld en gaat de 1 2 aan met Gilanne. Die dit overigens op een schitterende manier doet, door de bal achter haar standbeen langs mee te geven aan Petra. Petra scoort in de verre hoek. En nog geen twee minuten later is het wederom Petra die op aangeven van Linda kan binnen tikken. De mooiste goal wordt tot het einde bewaard en komt van de voet van MarjanBrouwer, die inmiddels steeds meer haar oude niveau in de zaal gaat halen. Ze neemt de bal aan met haar rug naar de goal en een verdedigster in haar rug. Ze lobt de bal omhoog en in haar draai schiet ze de bal binnen. Van de tribune klinkt een applaus en waardering voor de mooie actie. Een mooie uitslag voor de koploper in de eredivisie, 1-9 winst.

Daarna is het afwachten wat er in Drachten is gebeurd. De wedstrijd is nog bezig en te volgen via twitter. En daar valt te lezen dat beide teams elkaar in evenwicht hebben gehouden. Daar hebben zowel Drachtsters Boys als Pernis niet heel veel aan. Dat er punten zijn gemorst komt Os Lusitanos natuurlijk heel goed uit. Maar het meest verrassende nieuws komt uit Wehl. Daar leidt de nummer twee Watervogels een pijnlijk verlies tegen fc Gelre. Het verliest met 5-2 en dit zorgt er voor dat de afstand met Watervogels op de ranglijst is vergroot naar 7 punten. Al met al een hele goede ronde in de strijd om de titel voor Os Lusitanos. Volgende week wacht een beker duel en reist het team uit Amsterdam af naar Drachten. Beide teams zullen alles uit de kast halen om deze wedstrijd te winnen.